Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 20:59

7 χρόνια σε Νησιώτη και 6 σε Καλαματιανό για κλοπές

Γράφτηκε από την

 

Σε κάθειρξη 7 χρόνων ο ένας για δύο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής και 6 χρόνων ο άλλος για μια κλοπή και μια απόπειρα κλοπής, καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 30χρονος Νησιώτης και ένας 29χρονος Καλαματιανός. Πρωτόδικα στους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν ως υπότροποι, είχαν επιβληθεί οι ίδιες ποινές.

Ο Νησιώτης συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου του 2016 από την Ασφάλεια Καλαμάτας γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με τον Καλαματιανό συνεργό του, είχαν προσπαθήσει να κλέψουν το εστιατόριο του ξενοδοχείου "Γαλαξίας" στην Καλαμάτα. Πριν φτάσουν στο ξενοδοχείο, άνοιξαν γραφείο τελετών (όπου το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είχε καταγράψει κάθε τους κίνηση) στην οδό Αθηνών και από αυτοκίνητο της επιχείρησης έκλεψαν 4.000 ευρώ -κάτι που ωστόσο αρνήθηκαν χθες και οι δύο στις απολογίες τους, και ισχυρίστηκαν πως το μόνο που έκλεψαν από το γραφείο τελετών ήταν μπουκάλες με ουίσκι. Ο Νησιώτης επιπλέον καταδικάστηκε και για την κλοπή σε μια καφετέρια. 

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τους ψάχνουν μετά την απόπειρα στο εστιατόριο, όπου τους κάλεσε ο υπάλληλος του ξενοδοχείου. Ο υπάλληλος έπιασε τους δύο διαρρήκτες την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να βρουν κάτι πολύτιμο για να κλέψουν από μια ντουλάπα στο εστιατόριο και τους κυνήγησε.

Ν.Κ.