Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 14:50

Πρόταση για εξωδικαστική λύση στους εργαζόμενους στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την

Να δοθεί εξωδικαστική λύση και οι 9 εργαζόμενοι της εταιρείας Ρέντζου (που δραστηριοποιείτο στη Μαραθόλακκα), οι οποίοι έχουν προσφύγει δικαστικά κατά της εταιρείας για χρήματα που τους οφείλονται, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από το Δήμο Καλαμάτας:

Αυτό τους πρότεινε, πριν συζητηθούν η αίτηση προσωρινής διαταγής και τα ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας.

Οπως μας ενημέρωσε ο δικηγόρος των εργαζομένων Αγγελος Βλαχονικολός, ο συνάδελφός του πρότεινε συγκεκριμένα “να εκχωρηθεί η απαίτηση που έχει η εταιρεία έναντι του Δήμου Καλαμάτας από λογαριασμούς και εργασίες που έχει η ίδια διενεργήσει στο παρελθόν και δεν έχει πληρωθεί, προς τους εργαζόμενους”.

Εν τω μεταξύ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι και ο δικηγόρος τους “αξιώσαμε σε αυτή την εκχώρηση να ενταχθούν και οι απολύσεις των 6 εργαζομένων που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία, διότι δεν έχει μέχρι σήμερα αναγγελθεί καταγγελία απόλυσης, συν το ποσό της αποζημίωσης”.

Πάντως προχθές δεν συζητήθηκαν τελικά η προσωρινή διαταγή και τα ασφαλιστικά μέτρα, και αναμένονται εξελίξεις στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οπως είπε ο κ. Βλαχονικολός, “το ερώτημα είναι εάν ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαθέσιμα κεφάλαια προς πληρωμή, και αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσουν άμεσα οι αρχές”. Ο ίδιος νομίζει ότι υπάρχουν τα κεφάλαια και πως “θα πρέπει αυτά με την εκχώρηση να πληρωθούν απευθείας στους εργαζόμενους, γιατί δεν έχουν άλλα εισοδήματα”. Σε διαφορετική περίπτωση ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν δικαστικά με την αίτηση προσωρινής διαταγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο τη Μεγάλη Δευτέρα (για τη δέσμευση λογαριασμών του Δήμου Καλαμάτας) και τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων τη Μεγάλη Τρίτη στο Ειρηνοδικείο.

Ν.Κ.