Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 19:21

Στο εδώλιο για χασισοφυτεία μετά από 17 χρόνια

Γράφτηκε από την

Τον φερόμενο ως καλλιεργητή μιας "ορφανής" χασισοφυτείας με 278 δέντρα στο Μίλα Οιχαλίας δίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Αυτό που ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση από άλλες παρόμοιες είναι ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο... 17 χρόνια αφότου οι αστυνομικοί βρήκαν και ξερίζωσαν τα δέντρα!

Πρόκειται για έναν 55χρονο Ηλείο ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος από ένα αποτύπωμά του. Ο ίδιος εν τω μεταξύ φέρεται να έχει μπει στη φυλακή ξανά για καλλιέργεια χασίς. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας (γιατί ο απόστρατος αστυνομικός ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει δεν θυμόταν πλέον και πολλά), την 1η Οκτωβρίου του 2001 οι αστυνομικοί του πρώην Τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας είχαν βρει τη χασισοφυτεία με τα 278 δέντρα, ύψους από 1 έως 3,5 μέτρα, στη δασική περιοχή "Παλαιό Μύλο" στο Μίλα. Ο πρώην αστυνομικός μπόρεσε και θυμήθηκε ότι οι καλλιεργητές παράτησαν τη φυτεία πριν αυτός και οι συνάδελφοί του ξεκινήσουν να παραφυλάνε – κι όταν πια κανένας δεν εμφανίστηκε, ξερίζωσαν τα φυτά, αρκετά από τα οποία οι καλλιεργητές τα είχαν ήδη τρυγήσει.

Στο χώρο της φυτείας και κοντά εκεί όπου γινόταν η καλλιέργεια, οι αστυνομικοί βρήκαν και έστειλαν στα εργαστήρια, για αποτυπώματα, κάποια εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Μετά λοιπόν από 15 χρόνια τα εκσυγχρονισμένα πλέον εργαστήρια της ΕΛΑΣ ταυτοποίησαν το αποτύπωμα που είχε βρεθεί πάνω σε ένα κομμάτι νάιλον θερμοκηπίου, με αυτά του έγκλειστου εκείνη την περίοδο στις φυλακές Ηλείου. Ετσι, τον Ιούνιο του 2016 σε βάρος του σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο ίδιος πάντως χθες στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ασχολείται με ζώα και σταφίδες, και εκείνη την περίοδο ερχόταν συχνά στο ζωοπάζαρο του Κοπανακίου. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν ξέρει καν κατά πού πέφτει η περιοχή “Παλαιός Μύλος”, είπε όμως ότι πήγαινε σε πολλά χωριά και αγόραζε ζώα. Οπότε, σε μια τέτοια περίπτωση δεν θεώρησε καθόλου απίθανο να έπιασε κάποτε ένα νάιλον που θα του είχε χρησιμεύσει για να κουβαλήσει σανό, μετά από μια τέτοια αγοραπωλησία.

Τώρα, το αν ο κατηγορούμενος θα γίνει πιστευτός από το δικαστήριο θα φανεί σήμερα, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, αφού πρώτα προτείνει η εισαγγελέας και αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ν.Κ.