Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 10:17

Αθώοι για την υπεξαίρεση στον Συνεταιρισμό Τρικόρφου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αθώοι για την υπεξαίρεση στον Συνεταιρισμό Τρικόρφου

 

Αθώοι για την υπεξαίρεση στον Συνεταιρισμό Τρικόρφου κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι δύο Ελληνες από περιοχές της Αττικής, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι στις 12 Μαρτίου, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο συνεταιρισμός, ότι υπεξαίρεσαν δύο τόνους ελαιολάδου από τη δεξαμενή του ελαιοτριβείου, ενώ έβαλαν και στην τσέπη τους μια προκαταβολή 25.000 ευρώ από δύο παραγγελίες.

Χθες ολοκληρώθηκε μετά από τρεις συνεδριάσεις η αποδεικτική διαδικασία με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, αγόρευσαν στη συνέχεια η εισαγγελέας και οι συνήγοροι και βγήκε η απόφαση. 

Την αθώωσή τους πρότεινε νωρίτερα και η εισαγγελέας, η οποία στην αγόρευσή της αναφέρθηκε και στη δικαίωση των δύο κατηγορουμένων σε προγενέστερο χρόνο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναγνώρισε μια οφειλή 72.562 ευρώ στους δύο κατηγορούμενους -χρήματα τα οποία τους χρωστούσε ο συνεταιρισμός από τη σύμβαση έργου που είχαν συμπράξει, αλλά και την εξόφληση λογαριασμών προς τη ΔΕΗ και αλλού, τα οποία πλήρωσαν οι κατηγορούμενοι για να λειτουργήσει το ελαιοτριβείο. 

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν υπογράψει συμφωνητικό με το Δ.Σ., σύμφωνα με το οποίο θα διαχειρίζονταν οι ίδιοι τη λειτουργία του εργοστασίου την ελαιοκομική περίοδο 2012 – 2013 και αν έμεναν ικανοποιημένοι θα το αγόραζαν.

Στις απολογίες τους χθες οι δύο κατηγορούμενοι αναφέρθηκαν στην κατάσταση την οποία βρήκαν το εργοστάσιο, το οποίο χρωστούσε ακόμα και τα μηχανήματα, είχε ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος και νερού, ενώ είχε χάσει και την εμπιστοσύνη των συνεταιριστών οι οποίοι έβγαζαν αλλού το λάδι τους. Αναφέρθηκαν αναλυτικά στα έξοδα τα οποία έκαναν για να πάρουν μπροστά οι μηχανές και να λειτουργήσει το λιοτρίβι, ενώ ξεκαθάρισαν πού χρησιμοποιήθηκαν οι προκαταβολές από τις παραγγελίες, που πήγαν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων. Οσο για την υπεξαίρεση του ελαιολάδου, προέκυψε ότι προερχόταν από τον ελαιόκαρπο που μάζευε από κτήματά του ο ένας εκ των δύο, ο οποίος έχει δικό του ελαιώνα στην Ανδρούσα. 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER