Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 20:59

30 μήνες με αναστολή για χρέη 370.000 ευρώ

Γράφτηκε από την

Σε φυλάκιση 30 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο πρώην ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου από χωριό του Δήμου Μεσσήνης, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές της περασμένης εβδομάδες για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους περίπου 370.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή ΦΠΑ, εισφορών του ΕΛΓΑ και δακοκτονίας, καθώς επίσης για τη μη καταβολή προστίμων από παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, αλλά και της έκτακτης εισφοράς επιχειρήσεων, για τα οικονομικά έτη 2004 έως 2007.
Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι η επιχείρησή του «έπεσε έξω» κι ότι δεν λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2008 και από τότε είναι άνεργος. Ο συνήγορός του Κώστας Μαλαφάντης είπε στην αγόρευσή του ότι το ύψος των οφειλών δεν ανταποκρίνεται στα έσοδα της εταιρείας και κατήγγειλε το κράτος ότι μετατρέπεται σε εκβιαστή στην προσπάθεια να εισπράξει από κατεστραμμένους επιχειρηματικά ανθρώπους.
Πάντως το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου και αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, καθώς δέχτηκε ότι δεν πλήρωσε τα χρέη του λόγω οικονομικής αδυναμίας.


NEWSLETTER