Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 17:34

Καλαμάτα: Ηλεκτρολόγος απειλούσε καθηγητή με μπράβους

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ηλεκτρολόγος απειλούσε καθηγητή με μπράβους

 

Σε κάθειρξη 9 χρόνων καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Καλαματιανό ηλεκτρολόγο, τον οποίο μήνυσε ένας εκπαιδευτικός γιατί ο ηλεκτρολόγος έστειλε μπράβους να τον δείρουν.

Η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου χθες στο Κακουργοδικείο Καλαμάτας, έπειτα από αναίρεση στον Αρειο Πάγο της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης το Μάρτιο του 2015. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον μηνυτή, καθηγητή μέσης εκπαίδευσης σε σχολείο της Καλαμάτας, ο ηλεκτρολόγος ζητούσε 3.500 ευρώ ως υπόλοιπο για εργασίες που έκανε σε μια οικοδομή ιδιοκτησίας του. Και επειδή ο ίδιος δεν δεχόταν ότι τα χρωστάει, ο ηλεκτρολόγος έστειλε δύο "φουσκωτούς" να τον πιάσουν έξω από το σχολείο και να τον απειλήσουν για να δώσει τα λεφτά. Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή, του είπαν ποιος τους έβαλε και του διαμήνυσαν να του δώσει τα λεφτά, γιατί θα τον καθαρίσουν αυτόν και την οικογένειά του.

Επίσης, ο καθηγητής είπε ότι τον γρονθοκόπησαν -κάτι που επιβεβαίωσε και συνάδελφός του ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη-, ενώ ο ίδιος ο ηλεκτρολόγος πήγαινε στο σχολείο όπου δίδασκε και τον φώναζε "απατεώνα" μπροστά σε όλους.

Η κατηγορία για την οποία ο ηλεκτρολόγος κρίθηκε ένοχος είναι της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο δέχτηκε να έχει η έφεση του κατηγορούμενου αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της εμφάνισής του μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER