Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 14:12

Ανατολική Μάνη: Ενοχος για διακίνηση χασίς

Γράφτηκε από την

Ενοχος για διακίνηση 836 γραμμαρίων χασίς κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Λάκωνας από το Σελαγούδιο Ανατολικής Μάνης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το χασίς διαμοιρασμένο σε μικροποσότητες, όπως των 18, 21 και 38 γραμμαρίων, ενώ καμία ποσότητα δεν ξεπερνούσε τα 250 γραμμάρια.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μετά από ένα κυνηγετικό ατύχημα. Ο φίλος του, τον πυροβόλησε και έχασε το μάτι του, οπότε μετά από τις τύψεις αυτοκτόνησε. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η ποσότητα αυτή ήταν περσινή και την είχε συγκομίσει από 5 – 6 δέντρα χασίς τα οποία είχε φυτέψει. Υποστήριξε ότι την είχε διαμοιρασμένη σε μικροποσότητες γιατί θα περνούσε πολύ καιρό με αυτήν και ήθελε να προφυλάξει το χασίς από την υγρασία.

Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του υπό τον όρο να δίνει το “παρών” μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ν.Κ.