Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 15:54

Καλαμάτα: Αθώα η Γερμανίδα για τη διευκόλυνση σε Σύρο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αθώα η Γερμανίδα για τη διευκόλυνση σε Σύρο

Η ανακούφιση που αισθάνθηκε μια Γερμανίδα μετά την περιπέτειά της με την ελληνική δικαιοσύνη για... τα μάτια ενός Σύρου παράτυπου μετανάστη, όταν άκουσε το “αθώα” από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, δύσκολα περιγράφεται.

Η κατηγορουμένη είχε ερωτικές σχέσεις με το Σύρο και σύμφωνα με την κατηγορία που τη βάρυνε θα τον διευκόλυνε για να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου Καλαμάτας με πλαστό τσέχικο διαβατήριο και θα συνταξίδευαν για το Μόναχο της Γερμανίας. Μάλιστα όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία και παρά τις εντυπώσεις που προσπάθησε να διασκεδάσει στο δικαστήριο η συνήγορός της για... μια περιστασιακή συνεύρεση των δύο, ο Σύρος και η Γερμανίδα είχαν κοιμηθεί στο ίδιο ξενοδοχείο και το ίδιο δωμάτιο το προηγούμενο βράδυ. Αλλωστε από έδρας ο εισαγγελέας Εφετών επεσήμανε ακριβώς αυτό στην συνήγορο, ότι δηλαδή η σχέση φαίνεται πως ήταν προσωπική.

 

ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ

Ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε χθες στη δίκη είπε ότι το ζευγάρι υπέθεσε ότι η παρουσία μιας Ευρωπαίας πολίτη θα έκανε πιο εύκολο να περάσει ο Σύρος με το πλαστό διαβατήριο, γιατί δεν θα κινούσε υποψίες. Είπε ακόμα ότι διαπίστωσαν πως οι δυο τους είχαν σχέση και το προηγούμενο βράδυ είχαν κοιμηθεί μαζί στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου της Καλαμάτας. Ετσι λοιπόν, την συνέλαβαν για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, ενώ τον Σύρο για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ο τελευταίος μάλιστα χθες καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο σε 1,5 χρόνο φυλάκιση και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ. Αντίθετα η πρόεδρος, μετά και από πρόταση του εισαγγελέα, δέχτηκε τον ισχυρισμό της Γερμανίδας ότι παραπλανήθηκε και δεν ήξερε ότι ο Σύρος ήταν παράνομα στην Ελλάδα, γι’ αυτό και την αθώωσε.

Η ίδια η κατηγορουμένη από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι ο Σύρος την έπεισε πως είναι φοιτητής στη Γερμανία, ενώ αυτή είχε έρθει στην Ελλάδα για να δει μια φίλη της και δεν γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενός της κυκλοφορούσε με πλαστό διαβατήριο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER