Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 15:57

Μεσσηνία: 4 χρόνια με αναστολή για διακίνηση ηρωίνης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 4 χρόνια με αναστολή για διακίνηση ηρωίνης

Σε φυλάκιση 4 χρόνων και 4 μηνών με αναστολή -την ίδια ποινή που του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα- καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας έναν τσιγγάνο από το Αριοχώρι για διακίνηση ηρωίνης και αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, καθώς ο συγκατηγορούμενός του τού έδωσε για δύο μυτιές ηρωίνης ένα μηχανάκι που είχε κλέψει μαζί με έναν άλλον στους Γαργαλιάνους.

Ο έτερος κατηγορούμενος, πρώην χρήστης ναρκωτικών, καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα μόνο για την κλοπή της μηχανής σε 2 χρόνια φυλάκισης - ενώ ο τρίτος, Τριφύλιος και αυτός στην καταγωγή, δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και η έφεσή του κρίθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ο καταδικασθείς για την κλοπή της μηχανής έκλεψε, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ένα απόγευμα στους Γαργαλιάνους το μηχανάκι μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο (ο οποίος δεν προσήλθε χθες στο δικαστήριο). Οταν συνελήφθησαν, ο ένας είπε στους αστυνομικούς ότι το έδωσαν σ' έναν τσιγγάνο από το Αριοχώρι για να πάρουν τη δόση τους. Οι αστυνομικοί πήγαν για έρευνα την επομένη στο σπίτι του τσιγγάνου αλλά δεν βρήκαν ούτε ναρκωτικά ούτε μηχανάκι. Ο ίδιος εν τω μεταξύ αρνήθηκε τα πάντα και χθες στην απολογία του.

Ο άλλος κατηγορούμενος από τους Γαργαλιάνους στην απολογία του είπε ότι παρακολούθησε πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο ΚΕΘΕΑ, σταμάτησε τη χρήση ναρκωτικών και δουλεύει. Υποστήριξε επίσης ό,τι και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο: δηλαδή ότι... κεράστηκαν μεταξύ τους δύο μυτιές ηρωίνης, ενώ για το μηχανάκι υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως ο άλλος το είχε κλέψει, ούτε γνωρίζει τι απέγινε το δίκυκλο γιατί τσακώθηκαν και έφυγαν χωριστά από την Καλαμάτα πίσω για τα σπίτια τους στους Γαργαλιάνους.

Ν.Κ.


NEWSLETTER