Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 18:13

30 μήνες γιατί πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα

Γράφτηκε από την

Σε φυλάκιση 30 μηνών ο καθένας τους ως παραχαράκτες (ο ένας καταδικάστηκε σε 3 μήνες επιπλέον για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου) καταδικάστηκαν δύο άνδρες και μια γυναίκα από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια παλιά ιστορία από το Μάιο του 2010, που ξεκίνησε με μια εξόρμηση των τριών τότε φίλων στο Γερολιμένα Λακωνίας, όπου έφαγαν, ήπιαν και... φούλαραν βενζίνη το αυτοκίνητο με πλαστά 50εύρα. Χθες κανένας από τους κατηγορούμενους δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να πει γιατί το έκαναν αυτό, ωστόσο εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Ο ένας άντρας και η γυναίκα υποστήριξαν μέσω των συνηγόρων τους ότι αυτοί έπεσαν θύματα: Η μια των δύο αντρών, οι οποίοι ήξεραν και την έβαζαν αυτή να πληρώνει, και ο άλλος του φίλου του, ο οποίος εν αγνοία του -όπως υποστήριξε- κουβαλούσε μαζί του τα 37 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα τα βρήκαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, με το οποίο έκαναν τη βόλτα τους στη Λακωνία και ήταν της μητέρας του ενός, ο οποίος χθες υποστήριξε μέσω της συνηγόρου του ότι αγνοούσε την πλαστότητα των χρημάτων.

Το δικαστήριο τους έκρινε, όπως και πρωτόδικα, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ν.Κ.