Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 09:58

Προφυλάκιση 34χρονου για σειρά κλοπών σε χωρια της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

 

Στη φυλακή επέστρεψε ο 34χρονος Ρομά ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Ασπροπουλιά, αφού πρώτα τράκαρε το τζιπ της ΟΠΚΕ.

Ο συγκεκριμένος -παλιός δραπέτης των φυλακών- καταζητείτο με ένταλμα ανακριτή για 13 διακεκριμένες κλοπές και μια απόπειρα, και μετά τη σύλληψή του προφυλακίστηκε. Εκλεβε τυρί, εργαλεία για το λιομάζωμα και ελαιόλαδο από αποθήκες σπιτιών σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης, σε πεδινά χωριά της Καλαμάτας και σε χωριά του Δήμου Οιχαλίας. Μάλιστα για να πηγαίνει από το ένα χωριό στο άλλο χρησιμοποιούσε κλεμμένα “παπάκια”, που μετά παρατούσε.

Πιο αναλυτικά, τις συνολικά 13 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής φέρεται ότι διέπραξε φέτος, από τις 6 Φεβρουαρίου έως και τις 14 Μαΐου. Στην εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων δούλεψε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και κατέληξε στον εν λόγω δράστη (σε μια από τις κλοπές είχε και συνεργό, έναν 42χρονο ομόφυλό του) από τις μαρτυρίες των παθόντων, βιντεοληπτικό υλικό και τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι κλοπές και ταίριαζε στο προφίλ δράσης του 34χρονου.

Σύμφωνα λοιπόν με την αστυνομική έρευνα σε αυτό το τρίμηνο διέπραξε 7 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε αποθήκες, 2 κλοπές σε σπίτια και έκλεψε 3 “παπάκια”, τα οποία βρέθηκαν. Από την εγκληματική του δράση υπολογίζεται ότι είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Οπως λοιπόν προκύπτει από την έρευνα της Ασφάλειας, ο 34χρονος διέπραξε τις εξής κλοπές: Μπήκε σε εξοχικό σπίτι στο Στρέφι απ’ όπου

πήρε 336 κιλά ελαιόλαδο, δύο αλυσοπρίονα, ένα ελαιοραβδιστικό και δύο τηλεοράσεις, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Στο Μαγγανιακό άρπαξε από αποθήκη έναν τενεκέ με τυρί, αξίας 100 ευρώ. Επίσης από αποθήκη στην Αρχαία Μεσσήνη πήρε λαδούσα με 15 κιλά ελαιόλαδο. Από άλλη αποθήκη στο Μαγγανιακό άρπαξε και πάλι έναν τενεκέ με τυρί, αξίας 100 ευρώ. Στη Μαθία μπήκε σε σπίτι, το έψαξε αλλά δεν πήρε τίποτα. Στο Κουτήφαρη πήρε από αποθήκη δύο τενεκέδες ελαιόλαδο, αξίας 130 ευρώ και δύο αλυσοπρίονα, αξίας 400 ευρώ.

Από αποθήκη στην Πελεκανάδα έκλεψε τυροκομικά προϊόντα αξίας 200 ευρώ. Στην Αετοφωλιά, πάλι από αποθήκη, έκλεψε 3 τενεκέδες τυρί, ενώ 10 ημέρες πριν είχε κλέψει από την ίδια αποθήκη άλλους δύο τενεκέδες τυρί. Μάλιστα, τους τρεις τελευταίους τενεκέδες (τους έκλεψε 7 Μαΐου), τους είχαν βρει αστυνομικοί του Α.Τ. Οιχαλίας στη Βαλύρα και τους είχαν επιστρέψει στον ιδιοκτήτη. Οι αστυνομικοί ήταν σε περιπολία και όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν για έλεγχο, αυτός πέταξε το τυρί για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι είχε κλέψει και τρία “παπάκια”, το ένα από την αυλή σπιτιού στη Βαλύρα (το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Ασπροπουλιά), το άλλο επίσης από την αυλή σπιτιού στα Αρφαρά, που μετά παράτησε στη Σκάλα, και τέλος ένα τρίτο από τη Σκάλα, με το οποίο προσπαθώντας να ξεφύγει τράκαρε την περασμένη Τετάρτη το τζιπ των αστυνομικών.

Επίσης, φέρεται ότι είχε μπει σε σπίτι στο Μηλιώτη και έκλεψε το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας με 5 ευρώ μέσα, καθώς και δύο χρυσά διακοσμητικά αξίας 100 ευρώ. Τέλος, από αποθήκη σπιτιού στη Θουρία κατηγορείται ότι έκλεψε μαζί με τον 42χρονο φερόμενο ως συνεργό του ένα 17λιτρο δοχείο ελαιόλαδο, αλλά τους είδαν και καθώς έφευγαν το πέταξαν.