Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 17:46

Κ. Μαργέλης: Εκβιαστικού χαρακτήρα οι επιταγές της τρόικας

Γράφτηκε από την

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας είναι αντίθετος στην προσπάθεια επιβολής από εξωθεσμικούς παράγοντες καθώς και από την «Τρόικα» ρυθμίσεων, με τις οποίες: α/ ικανοποιούνται τα συμφέροντα των ολίγων και οικονομικά ισχυρών, β/ απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της δικαιοσύνης, γ/ απαξιώνεται πλήρως ο ρόλος του δικηγόρου, ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης και δ/ ουσιαστικά καταργείται το δικηγορικό λειτούργημα.
Είμαστε αντίθετοι και θα μας βρουν απέναντι οι εκβιασμοί της Τρόικας για υπογραφή άμεσα διατάξεων που ευτελίζουν το θεσμό του λειτουργήματος του δικηγόρου.
Έφτασε πλέον η στιγμή να αντιληφθούν όλοι, τόσο οι θεσμικοί, καθώς και οι εξωθεσμικοί παράγοντες, πως τα όρια της αντοχής μας, ως ελεύθερων πολιτών και δικηγόρων, έχουν εξαντληθεί.
Η σύναψη της δανειακής σύμβασης στην οποία μας οδήγησαν οι ταμειακές δυσχέρειες της χώρας μας, έχει πλέον μετατραπεί σε όχημα πλήρους υποτέλειας ενός ολόκληρου κράτους.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι δανειστές μας μέσω της Τρόικας απαιτούν, πιέζουν και επιθυμούν να επιβάλλουν ταπεινωτικά τη βούλησή τους, καταργώντας τον εθνικό νομοθέτη.
Οι παρεμβάσεις τους μάλιστα δείχνουν να μην έχουν κανένα όριο.
Ο τραπεζίτης, ή μάλλον καλύτερα ο τραπεζοϋπάλληλος, που κάνει τον πρωθυπουργό πρέπει να αντιταχθεί με τον πλέον έντονο τρόπο στην καταρράκωση κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας.
Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από τον τραπεζίτη που κάνει τον πρωθυπουργό.
Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου πρέπει να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν ότι δε διακυβεύεται απλά και μόνο η οικονομική επιβίωση της χώρας, αλλά η ίδια της η υπόσταση και η αξιοπρέπεια, οι οποίες συνθλίβονται κάτω από μια νέα μορφή κατοχής, αυτή του χρήματος.
Αδυνατώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο η χώρα μας, με αφορμή και πρόσχημα τις ταμειακές της δυσχέρειες και κυρίως οι Έλληνες συμπολίτες μας, θα πρέπει να μετατραπούν σε πειραματόζωα επί των οποίων αυτόκλητοι σωτήρες εξαντλούν τις εμπνεύσεις και την ευρηματικότητα τους.
Πρέπει να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου, γιατί παράλογο είναι να γίνεται σήμερα διαπραγμάτευση για το 13ο και 14ο μισθό, όταν ήδη τα τελευταία δύο χρόνια με τους διάφορους φόρους και τα χαράτσια, έχουν χαθεί ουσιαστικά τρεις και τέσσερεις μισθοί.
Οι Έλληνες ως γνωστόν, έχουμε φιλότιμο και είμαι βέβαιος ότι στην ουσία κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να εργαστεί έστω και για έξι μήνες χωρίς να πάρει καμία αμοιβή εάν ήταν βέβαιος ότι αυτό το απαιτούσε το καλό της Ελλάδος, ότι τα χρήματα θα έπιαναν τόπο και ότι θα έβλεπε μία χαραμάδα ελπίδας.
Είναι χρέος όλων να αντιταχθούμε, έκαστος με την ιδιότητά του, το δε δικηγορικό σώμα με το θεσμικό του ρόλο, στην κατάλυση της συνταγματικής τάξης.




Κ.Μαργέλης πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας