Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 13:08

Μεσσηνία: 19 μήνες για τους πυροβολισμούς κατά του Σουδανού βοσκού του

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 19 μήνες για τους πυροβολισμούς κατά του Σουδανού βοσκού του

Σε 19 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 900 ευρώ καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας έναν κτηνοτρόφο από τη Σπηλιά Τριφυλίας, αφού μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει με καραμπίνα εναντίον ενός Σουδανού εργάτη, όταν αυτός γύρισε στο κτήμα όπου ο κτηνοτρόφος τον είχε και δούλευε ως βοσκό, για να μαζέψει τα πράγματά του. Νωρίτερα ο Σουδανός είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας και είχε καταγγείλει στον αξιωματικό υπηρεσίας ότι ο κατηγορούμενος δεν του δίνει τα λεφτά του κι όταν αυτός τα ζήτησε, τον έδιωξε χωρίς να τον αφήσει καν να μαζέψει τα ρούχα και τα υπόλοιπα υπάρχοντά του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο και θα πρέπει να εξαγοράσει την ποινή του, καταδικάστηκε επίσης για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των τακτικών δικαστών διαφώνησε στη μετατροπή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και πρότεινε την καταδίκη του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας εν βρασμώ ψυχικής ορμής, με ενδεχόμενο δόλο -πρόταση την οποία είχε υποστηρίξει νωρίτερα στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας.

 

“ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;”

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (ο παθών δεν ήταν στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τη θέση του), τον Σουδανό προσέλαβε ο κατηγορούμενος πέρυσι στις 8 Μαρτίου για να φυλάει τα πρόβατά του. Οι δυο τους συμφώνησαν να παίρνει κάθε μήνα 600 ευρώ, όμως στις 27 του ίδιου μήνα ο Σουδανός πήγε το απόγευμα στο Α.Τ. Κυπαρισσίας και είπε ότι ο κτηνοτρόφος δεν τον πλήρωσε και τον έδιωξε κι ούτε τον άφησε να πάρει τα πράγματά του φεύγοντας. Μετά από αυτό, επέστρεψε στο κτήμα όπου ήταν ο στάβλος και το καλύβι που ο κατηγορούμενος είχε παραχωρήσει στο βοσκό του για να μένει. Οταν έφτασε είχε πάει η ώρα κοντά 10 το βράδυ, αλλά μέσα στο σκοτάδι είδε τον κτηνοτρόφο να τον περιμένει με μια καραμπίνα και του φώναξε “Τι έχεις μαζί μου; Γιατί πήγες στην Αστυνομία;”. Μετά πυροβόλησε και αν ο Σουδανός -σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα- δεν έπεφτε στο χώμα για να γλιτώσει, θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει. Και αφού ο παθών σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει, ο κτηνοτρόφος έριξε άλλες δύο φορές με την καραμπίνα.

 

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΔΗΓΟΥ ΤΑΞΙ

Εν τω μεταξύ, ο Σουδανός είχε επιστρέψει στο κτήμα από την Κυπαρισσία με ταξί και ο αυτοκινητιστής περίμενε μέχρι να μαζέψει τα πράγματά του για να τον πάει από τη Σπηλιά στα Φιλιατρά. Οσο περίμενε (σύμφωνα με την κατάθεση του ίδιου του αυτοκινητιστή, η οποία υπάρχει στο βούλευμα) βγήκε από το ταξί κι ενώ κάπνιζε άκουσε τρεις πυροβολισμούς, τον έναν πίσω απ’ τον άλλον. Μάλιστα για να προστατευτεί από τα σκάγια που έπεφταν από ψηλά, κάλυψε το κεφάλι του με την κουκούλα της ζακέτας. Παράλληλα, είδε τον Σουδανό τρομαγμένο να τρέχει προς το ταξί και να φωνάζει λαχανιασμένος “πυροβόλησε – πυροβόλησε”.

 

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΗΜΑΔΕΨΕ, ΕΡΙΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Ο κατηγορούμενος πάντως τόσο χθες στο δικαστήριο όσο και στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας αρνήθηκε ότι πήγε να σκοτώσει τον Σουδανό. Υποστήριξε ότι αυτός είχε πάει να αρμέξει τα πρόβατά του κι επειδή πέρασαν από το κτήμα λίγη ώρα νωρίτερα κάποιοι Βούλγαροι, οι οποίοι είχε ακουστεί ότι είναι μπλεγμένοι με ναρκωτικά και έψαχναν το βοσκό του, φοβήθηκε. Οταν λοιπόν είδε τα φώτα αυτοκινήτου (σ.σ. ήταν το ταξί) και άκουσε την πόρτα του κτήματος να ανοίγει κάνα τέταρτο μετά την επίσκεψη των Βουλγάρων, πυροβόλησε στον αέρα από φόβο. Οταν πια -ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος- κατάλαβε ότι είναι ο Σουδανός, έριξε άλλες δύο επίσης στον αέρα, με την υποψία ότι τα φώτα του αυτοκινήτου που είχε δει ήταν των Βούλγαρων, που παραφυλούσαν.     

Ν.Κ.


NEWSLETTER