Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 14:29

Καλαμάτα: Σήμερα η δίκη για τραυματισμό 15χρονης από πτώση δένδρου στην πλατεία Ελευθερίας

Γράφτηκε από τον

 

Κατηγορούμενοι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας είναι σήμερα για σωματική βλάβη από αμέλεια, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης.

Κατηγορούνται για το περιστατικό της πτώσης ενός δέντρου (σφενδαμιού), το απόγευμα της 3ης Ιουνίου 2014 στην πλατεία Ελευθερίας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά μια 15χρονη μαθήτρια και ελαφρά ένας συνομήλικός της, οι οποίοι κάθονταν σε παγκάκι της πλατείας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε τη νομική υποστήριξη του αντιδημάρχου και του διευθυντή από δικηγόρους της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου.

Στην ενημέρωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι “το συγκεκριμένο απόγευμα δημιουργήθηκε ακραίο καιρικό φαινόμενο, άνεμος με μεγάλη ένταση. Η υγιής εμφάνιση του δέντρου δεν έδινε υποψίες αδύνατου ριζικού συστήματος. Στην 30ετή διαχείριση του αστικού πρασίνου στο Δήμο Καλαμάτας δεν απασχόλησε την υπηρεσία πρασίνου ανάλογη περίπτωση σφενδαμιού για προβλήματα φυτοπροστασίας, θραύσης κλάδων και ριζικού συστήματος, όπως απασχόλησαν και απασχολούν τα δέντρα λεύκης, ευκαλύπτου, πεύκης χαλέπιας και κουτσουπιάς”.

Γ.Σ.