Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 17:19

Κάθειρξη 11 χρόνων και 8 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από την
Κάθειρξη 11 χρόνων και 8 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Διαβολίτσι

Σε κάθειρξη 11 χρόνων και 8 μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έναν Ρουμάνο κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να δεχτεί ότι η εν διαστάσει σύζυγός του, που ήταν μαζί από έφηβοι, είχε μάτια για άλλον. Και σε αυτόν τον άλλον έστησε καρτέρι μέσα στη νύχτα βγαίνοντας ξαφνικά μπροστά του με το αυτοκίνητο, σε μια ερημιά έξω από το Διαβολίτσι. Μετά από έναν άγριο ξυλοδαρμό και με τον αντίζηλό του σχεδόν λιπόθυμο, ο κατηγορούμενος τον έβαλε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψαν μαζί στο σπίτι της γυναίκας στο Κεντρικό Ανδανίας, όπου εκεί κάλεσε στο τηλέφωνο το 10χρονο γιο τους για να πει στη μάνα του να κατέβει κάτω στο δρόμο. Ο παθών και η σύζυγος του κατηγορουμένου (τον είχε εγκαταλείψει και ζούσε μόνη με το γιο τους) ήταν ζευγάρι και νωρίτερα είχαν πάει μαζί για καφέ στον Μελιγαλά. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στις 17 Μαΐου του 2012, ο παθών την άφησε σπίτι της και ξεκίνησε για το δικό του σε ένα άλλο χωριό της Ανδανίας, ανυποψίαστος για το τι θα επακολουθούσε.

 

Η ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ

Ο κατηγορούμενος χτυπούσε με λύσσα τον αντίζηλό του, πρώτα με τα χέρια και μετά με ένα ρόπαλο, έξω από το σπίτι τής εν διαστάσει συζύγου του. Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, το δικαστήριο τον κάλεσε να πει τη θέση του κι αυτός παραδέχτηκε ότι έχει κάνει λάθος και είναι πρόθυμος να πληρώσει. Εν τω μεταξύ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου τον είχε πρωτόδικα καταδικάσει σε 8 χρόνια κάθειρξη (έμεινε στη φυλακή ως κατάδικος από το 2013 έως το 2015, οπότε και αποφυλακίστηκε υπό όρους) για απόπειρα ανθρωποκτονίας εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ομως μετά από έφεση της τότε αντεισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, η οποία έκρινε λάθος την απόφαση του Γυθείου, γιατί ο κατηγορούμενος έπραξε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, το δικαστήριο χθες εκδίκασε την υπόθεση από την αρχή και έκρινε ότι ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε την εν διαστάσει σύζυγό του και έστησε καρτέρι στον αντίζηλό του, έχοντας προσχεδιάσει τα πάντα.

 

ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΕ

Οπως λοιπόν προέκυψε κατά τη χθεσινή διαδικασία, ο κατηγορούμενος έκλεισε με το αυτοκίνητό του τον άλλον, κατέβηκε και όταν αυτός πήγε να κλείσει το τζάμι του αυτοκινήτου για να προστατευτεί, το έσπασε. Αυτό έγινε έξω από το Διαβολίτσι κι αφού ο παθών είχε αφήσει το... μήλον της έριδος στο σπίτι της στο Κεντρικό. Ο κατηγορούμενος τον έβαλε με το ζόρι στο δικό του αυτοκίνητο και τον πήγε πίσω, έξω από το σπίτι της συζύγου του κι αφού αυτή κατέβηκε κάτω, συνέχισε να τον δέρνει. Κάποια στιγμή κι αφού ο παθών ήδη αιμορραγούσε και ήταν λιπόθυμος, έφερε ένα ξύλινο ρόπαλο από το αυτοκίνητο και συνέχισε να τον χτυπά με μένος στο κεφάλι και όλο το σώμα και ανάμεσα στα σκέλια. Η σύζυγός του (εκκρεμεί να εκδοθεί το διαζύγιο από τις ρουμανικές αρχές) κατέθεσε ότι φώναζε, έκλαιγε και τον εκλιπαρούσε να σταματήσει. Είπε ακόμα στην κατάθεσή της ότι μια – δυο φορές για να μην φάει ξύλο και η ίδια έτρεξε πάνω στο σπίτι, στο γιο τους. Οταν πια ο κατηγορούμενος είχε ξεσπάσει όλο του το μένος, η γυναίκα κατέθεσε (και υπάρχει και στο κατηγορητήριο) ότι μπήκε στο αυτοκίνητό του, έκανε στροφή και θα τον πάταγε για να τον αποτελειώσει. Ομως η σύζυγός του μπήκε μπροστά και έτσι αυτός χαμογέλασε, έκανε όπισθεν και έφυγε.

 

Ο ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΩΝ

Ο ίδιος ο παθών και πολιτικώς ενάγων στη δίκη δεν είχε και πολλά να συνεισφέρει στην κατάθεσή του. Ηταν τόσο άσχημα χτυπημένος, που μετά από τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει να θυμηθεί τίποτα από εκείνη τη νύχτα. Εμεινε νοσηλευόμενος κάπου 3-3,5 μήνες, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμορραγίες. Οταν αρχικά διακομίστηκε από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά -εκεί τον πήγε η γυναίκα με το αυτοκίνητό της- στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τον έδιωξαν για το Παναρκαδικό της Τρίπολης και μετέπειτα στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Στην Εντατική -μεταξύ ζωής και θανάτου- έμεινε για ένα μήνα. Είπε ωστόσο ότι ερωτική σχέση με τη γυναίκα του κατηγορουμένου έκαναν το Μάρτιο, ενώ αυτή είχε εγκαταλείψει το σύζυγό της από τα τέλη Ιανουαρίου.

 

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν ήθελε να τον χτυπήσει και αρνήθηκε ότι κρατούσε ρόπαλο. Επικαλέστηκε μάλιστα στο δικαστήριο ότι αυτά τα λέει η σύζυγός του για να... ξεμπερδεύει μαζί του και να μην της είναι εμπόδιο στους έρωτές της. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αυτός πήγε με σκοπό να μιλήσουν γιατί όταν έβγαιναν μαζί με τον άλλον, κλείδωναν το γιο του στο σπίτι και αυτό δεν του άρεσε. Περιέγραψε ότι η γυναίκα του άρχισε να φωνάζει υστερικά και καλούσε την Αστυνομία και τότε ο άλλος μέσα στην ένταση τον έσπρωξε. Από εκεί και μετά, υποστήριξε ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε γιατί έχασε τον έλεγχο, όχι όμως πως θα τον πάταγε με το αυτοκίνητο –κάτι το οποίο παρουσίασε ως μυθεύματα της συζύγου του. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι βλέπει πια καθαρά ότι ο άλλος δεν έφταιγε σε τίποτα, αλλά δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω και να διορθώσει ό,τι έκανε τότε θολωμένος από τη ζήλια. 

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του επεσήμανε ότι η ζήλια έκανε τον κατηγορούμενο να σχεδιάσει και να εκτελέσει με ψυχραιμία αυτό που έκανε. Ζήτησε λοιπόν να γίνει δεκτή από το δικαστήριο η ένσταση της εισαγγελέα και να κριθεί ένοχος χωρίς την περίσταση της ψυχικής υπερδιέγερσης και χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η μεταμέλειά του -είπε ο εισαγγελέας- είναι λεκτική μόνο και ο τρόπος του στο δικαστήριο δείχνει ότι συγκαλύπτει το βίαιο χαρακτήρα του.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θανάσης Καράμπελας εστίασε στην αγόρευσή του στο ότι η πράξη του κατηγορουμένου ήταν προσχεδιασμένη και ό,τι έπραξε, το έπραξε με νηφαλιότητα. Είχε περάσει σχεδόν μια ώρα, είπε ο συνήγορος, και ο κατηγορούμενος τον χτυπούσε με λύσσα και μανία και δεν σταμάτησε ούτε όταν πια ο παθών αιμόφυρτος και αναίσθητος είχε πέσει κάτω –γιατί “ήθελε να απαξιώσει την εικόνα του εραστή της στα μάτια της συζύγου του και να τον τελειώσει από προσώπου γης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπεράσπιση ωστόσο επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να διεκδικήσει πίσω την οικογένειά του και ό,τι έκανε, το έκανε από αγανάκτηση, εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντα.


NEWSLETTER