Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 17:04

Καλαμάτα: Αόριστη κάθειρξη σε 49χρονο κλέφτη

Γράφτηκε από την

Σε ποινή αόριστης κάθειρξης -όπως είχε επιβληθεί και πρωτόδικα- καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 49χρονος Ελληνας που κατηγορείτο για την κλοπή 100 ευρώ από καφετέρια στην Καλαμάτα και δύο ακόμα απόπειρες κλοπής από καταστήματα.

Με την οριστική επιβολή ποινής αόριστης κάθειρξης ο κατηγορούμενος θα μείνει στη φυλακή τουλάχιστον 14 χρόνια κι όταν περάσει το διάστημα αυτό θα κριθεί αν θα αποφυλακιστεί ή όχι. Η ποινή αυτή επιβάλλεται όχι βέβαια για τις κλοπές, αλλά γιατί ο κατηγορούμενος έχει... πλούσιο παρελθόν σε καταδίκες και κακουργηματικές πράξεις και κρίθηκε επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως καθ' έξιν υπότροπος για διακεκριμένες κλοπές, καθώς έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Τα ξημερώματα 8 προς 9 Μαρτίου πέρυσι, ο κατηγορούμενος έσπασε τα τζάμια σε τρία καταστήματα στην Καλαμάτα για να κλέψει, και συγκεκριμένα: σε καφετέρια στην οδό Μπιζανίου απ' όπου έκλεψε 100 ευρώ, σε κτηνιατρείο στην οδό Αρτέμιδος απ' όπου άρπαξε το συρτάρι της ταμειακής, το οποίο ήταν άδειο, καθώς και σε ένα σιδηροπωλείο - χρωματοπωλείο στην Μπουλούκου, απ' όπου δεν πρόλαβε να πάρει τίποτα, γιατί τον άκουσε ο ιδιοκτήτης από το διαμέρισμά του που είναι από πάνω και τον κυνήγησε.

Ν.Κ.