Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 18:08

Καλαμάτα: 8 χρόνια σε χρήστη ηρωίνης για κλοπές αυτοκινήτων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 8 χρόνια σε χρήστη ηρωίνης για κλοπές αυτοκινήτων

Σε 8 χρόνια κάθειρξη ως υπότροπος καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων 40χρονος διαρρήκτης αυτοκινήτων γιατί έκλεψε από πέντε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ο καταδικασθείς είναι χρόνιος χρήστης ηρωίνης και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 15 δικαστικές καταδίκες! Ειδικότητά του είναι οι διαρρήξεις αυτοκινήτων, όπως άλλωστε έκανε και από τις 5 έως και τις 16 Φεβρουαρίου φέτος. Στην απολογία του πάντως παραδέχτηκε μόνο τις κλοπές για τις οποίες καταδικάστηκε (κατηγορείτο για 5 ακόμη κλοπές) και είτε τον είχαν πιάσει οι κάμερες καταστημάτων είτε επ’ αυτοφώρω οι ιδιοκτήτες -ενώ σε ένα από τα αυτοκίνητα άφησε το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας, ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου. Την προηγούμενη ημέρα εκμεταλλεύτηκε ότι ένας υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων άφησε για ελάχιστα το αυτοκίνητό του ξεκλείδωτο για να μετακινήσει αυτό της υπηρεσίας και μπήκε μέσα, έσπασε το ντουλαπάκι κι άρχισε να ψάχνει, αλλά ο υπάλληλος επέστρεψε και έτσι αναγκάστηκε να τα παρατήσει όλα και να φύγει. Είχε όμως προδοθεί γιατί εκτός από τον υπάλληλο, ο οποίος τον είδε και τον αναγνώρισε, κάθε του κίνηση είχαν καταγράψει και οι κάμερες της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Σε μια άλλη περίπτωση περνούσε έξω από ένα κατάστημα και πέταξε μια κάρτα στο δρόμο, την οποία βρήκε πολίτης και παρέδωσε στην Αστυνομία. Η κάρτα αυτή είχε κλαπεί από ένα αυτοκίνητο και όταν οι αστυνομικοί αναζήτησαν το βιντεοληπτικό υλικό από το εν λόγω κατάστημα, είδαν ότι αυτός ο οποίος πέταξε την κάρτα ήταν ο κατηγορούμενος. Σε άλλη περίπτωση τον είδε μέσα στο αυτοκίνητο και του φώναξε η γυναίκα του ιδιοκτήτη “τι κάνεις εκεί;” και όπως η ίδια κατέθεσε, ο κατηγορούμενος πολύ ήρεμος γύρισε και της είπε “παίρνω κάποια πράγματα από το αυτοκίνητό μου”, βγήκε και έφυγε ατάραχος!

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER