Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 09:58

Προφυλακίσεις για τη διακίνηση των ναρκωτικών σε Καλαμάτα και Αττική

Γράφτηκε από την
Προφυλακίσεις για τη διακίνηση των ναρκωτικών σε Καλαμάτα και Αττική

 

Δεν είναι έμποροι ηρωίνης και δεν κάνουν διακίνηση ναρκωτικών, υποστήριξαν χθες στον ανακριτή Καλαμάτας ο φερόμενος ως αρχηγός και ο αποθηκάριος της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε το Τμήμα Ναρκωτικών Καλαμάτας και φέρεται ότι προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης, χασίς και χαπιών εμπόρους ναρκωτικών στις πιάτσες του κέντρου της Αθήνας και της Καλαμάτας.

Και οι δύο πάντως κρίθηκαν από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι και θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 49χρονος Κυπαρίσσιος ο οποίος μένει στην Αθήνα και κατηγορείται μεταξύ άλλων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ο 60χρονος Καλαματιανός, κάτοικος και αυτός Αθηνών, στον οποίο προσδίδεται ο ρόλος του αποθηκάριου, ήταν οι δύο πρώτοι από τα μέλη της ομάδας, οι οποίοι χθες πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθούν. Βαρύνονται με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση ότι το προσδοκώμενο όφελος από τα 12 κιλά ηρωίνης για τα οποία κατηγορούνται ότι διακίνησαν σε διάστημα 4 μηνών, θα ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ. Επιπλέον ο 49χρονος -όπως, άλλωστε, προαναφέρθηκε- κατηγορείται και ως αρχηγός της οργάνωσης.

Ο δικηγόρος Γιώργος Ράλλης μιλώντας στην “Ε” είπε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών. Ισχυρίστηκαν ότι είναι ναρκομανείς και ήδη παρακολουθούν πρόγραμμα αποτοξίνωσης και γι’ αυτό ζήτησαν να μην προφυλακιστούν, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια απεξάρτησης. Πάντως δεκτό έγινε το αίτημά τους, εφόσον κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου λειτουργεί ανάλογο πρόγραμμα.

Θυμίζουμε ότι οι δύο προφυλακισθέντες καθώς και 3 ακόμη κατηγορούμενοι ως μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα και την Καλαμάτα. Είχε προηγηθεί το Μάιο η σύλληψη με σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και η προφυλάκιση δύο ακόμα κατηγορουμένων ως μελών της ίδιας οργάνωσης. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί ένας 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί για άλλη υπόθεση ναρκωτικών πριν από 6 μήνες, ενώ οι δύο άλλοι από τους συνολικά 5 που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, απολογούνται αύριο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER