Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 16:34

Προφυλακίζεται κι άλλος κατηγορούμενος για τη διακίνηση ναρκωτικών σε Καλαμάτα και Αθήνα

Γράφτηκε από την
Προφυλακίζεται κι άλλος κατηγορούμενος για τη διακίνηση ναρκωτικών σε Καλαμάτα και Αθήνα

 

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ως προσωρινά κρατούμενος ένας ακόμη κατηγορούμενος ως μέλος της εγκληματικής ομάδας, που φέρεται ότι έκανε χονδρεμπόριο ηρωίνης στις πιάτσες ναρκομανών στο κέντρο της Αθήνας και στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για έναν 33χρονο ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και είχε αποφυλακιστεί πριν 6 μήνες, καθώς έκτιε ποινή για άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Χθες ο συγκεκριμένος πέρασε την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση ότι το προσδοκώμενο όφελος από την προμήθεια και μεταπώληση των ναρκωτικών που πέρασαν από τα χέρια της οργάνωσης θα ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν λοιπόν βάσει των στοιχείων της δικογραφίας ότι πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και να οδηγηθεί στις φυλακές ως υπόδικος.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, στο τετράμηνο κατά το οποίο οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας παρακολουθούσαν την 7μελή ομάδα, προκύπτει ότι τα μέλη της διακίνησαν ως μεσάζοντες περισσότερα από 12 κιλά ηρωίνης.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη στον ανακριτή απολογήθηκαν ο φερόμενος ως αρχηγός και ο αποθηκάριος της οργάνωσης, οι οποίοι κρίθηκαν και αυτοί προσωρινά κρατούμενοι. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι δύο τελευταίοι (ένας 33χρονος και ένας 38χρονος και οι δύο Καλαματιανοί) από τους συνολικά πέντε οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αθήνα και την Καλαμάτα. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν άλλωστε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο με ποσότητες ηρωίνης και τότε προφυλακίστηκαν.

Ν.Κ.


NEWSLETTER