Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 10:07

Μεσσηνία: Προφυλάκιση για ασέλγεια σε ανήλικη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Προφυλάκιση για ασέλγεια σε ανήλικη

 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καλαμάτας ανακάλεσε τους περιοριστικούς όρους και διέταξε τη σύλληψη και προφυλάκιση του άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της συζύγου του, τα απογεύματα που εκείνη ήταν στη δουλειά και αυτός έμενε με το κορίτσι στο σπίτι.

Χθες το απόγευμα ο άνδρας συνελήφθη με ένταλμα και θα οδηγηθεί ως προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο δικηγόρος της μικρής Αγγελος Βλαχονικολός μιλώντας στην “Ε” μας είπε ότι “η οικογένεια νιώθει απολύτως δικαιωμένη και ανακουφισμένη από την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, η οποία κατά την άποψή μου ήρθε και διόρθωσε το λάθος της ανάκρισης”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “ως πολιτική αγωγή είχαμε εκφραστεί αρνητικά για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και νιώθουμε ότι η απόφαση του συμβουλίου δικαιώνει τη θέση της πολιτικής αγωγής ότι εξαρχής έπρεπε να του επιβληθεί η προσωρινή φυλάκιση”.

Θυμίζουμε ότι ανακριτής και εισαγγελέας Καλαμάτας αποφάσισαν στις αρχές του περασμένου Μαΐου ο άνδρας να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, με την προϋπόθεση να μην πλησιάζει το κορίτσι σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων, καθώς και να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος είχε περάσει αρχικά το κατώφλι στο γραφείο του ανακριτή Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου, προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από οικείο και σύνοικο, κατ’ εξακολούθηση και τότε είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με τους ίδιους όρους, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση. Το Μάιο η ανάκριση ολοκληρώθηκε, αφού στο μεταξύ είχε οριστεί παιδοψυχίατρος ως πραγματογνώμονας, προκειμένου να εξετάσει την ανήλικη και να την προετοιμάσει ψυχικά για τη μαρτυρία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας κατηγορείται ότι ασελγούσε στο κορίτσι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και η μικρή το αποκάλυψε τον περασμένο Φεβρουάριο στη μητέρα της, που έκανε και την καταγγελία στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να προσπάθησε μια φορά να βιάσει το κορίτσι, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER