Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 13:53

Μεσσηνία: Έκλεψε από τα μαχαιροπίρουνα μέχρι και τον ηλιακό

Γράφτηκε από την

Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 6 μηνών καταδικάσθηκε ένας Μεσσήνιος για κλοπή από κατοικία Αυστριακών στον Ευαγγελισμό Μεσσήνης και για την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.       

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι το Νοέμβριο του 2014 εισέβαλε στο σπίτι των συγχωριανών του και το... σήκωσε, αφαιρώντας σχεδόν τα πάντα: από μαχαιροπίρουνα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, κομοδίνα, καναπέδες, ακόμη και τον ηλιακό θερμοσίφωνα που βρήκε στην αυλή άδειο.

Για τη μεταφορά τους χρειάστηκε να κάνει δύο κούρσες με το Ι.Χ. του γαμπρού του, ενώ για τα ογκώδη αντικείμενα χρησιμοποίησε το... τρακτέρ του πατέρα του. Εθεάθη ωστόσο από συγχωριανό του καταστηματάρχη, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είδε το Ι.Χ. φορτωμένο μέχρι την οροφή, να διέρχεται δύο φορές μπροστά από την πλατεία του χωριού το μεσημέρι. Επίσης είδε το βράδυ το τρακτέρ με μια πλατφόρμα γεμάτη ογκώδη αντικείμενα, τα οποία δεν μπορούσε να διακρίνει ευχερώς, καθώς ο κατηγορούμενος το οδηγούσε με σβηστά τα φώτα.

Με την βοήθεια αυτής της μαρτυρίας οι αστυνομικοί βρήκαν, σε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, πολλά από τα κλοπιμαία. Τα  μαχαιροπίρουνα ήταν σκορπισμένα στην αυλή του, ενώ τα πιο ογκώδη αντικείμενα βρέθηκαν σε κοντινή αποθήκη του πατέρα του. Ολα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο εδώλιο κάθισαν επίσης ο πατέρας και ο γαμπρός του, οι οποίοι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι στην μεταφορά τον βοήθησε ένας άγνωστος από το Μπαγκλαντές. Μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκασή της.

Σ.Μ.