Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 10:23

7 χρόνια σε Γεωργιανό για... πλιάτσικο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Ποινή κάθειρξης 7 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν Γεωργιανό κατηγορούμενο, που ήρθε για... πλιάτσικο στην Καλαμάτα από την Αθήνα, μαζί με ομοεθνή του, πρόπερσι στις 24 Ιουλίου.

Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 χρόνων, ενώ ο ομοεθνής του διέφυγε μαζί με τα κλοπιμαία, έχοντας κάνει την τύχη του. Οι δυο τους είχαν βουτήξει 35.000 ευρώ, τα οποία βιοτέχνης φύλαγε στην αποθήκη της πολυκατοικίας όπου έμενε, για να τα σώσει από το φημολογούμενο "κούρεμα" των τραπεζικών καταθέσεων!

Ο κατηγορούμενος και ο συνεργός του έσπαζαν τον αφαλό της κλειδαριάς και έμπαιναν σε αποθήκες πολυκατοικιών. Στην Καλαμάτα έδρασαν με αυτό τον τρόπο ανοίγοντας 13 αποθήκες σε τρεις διαφορετικές πολυκατοικίες στις οδούς Χίου και Υδρας. Βέβαια, δεν έκλεψαν από όλες τις αποθήκες, γιατί δεν βρήκαν παντού πράγματα που να τους είναι χρήσιμα. Αφησαν όμως πίσω τους αποτυπώματα, τα οποία βεβαιώνουν ότι είναι οι δράστες. Εκτός λοιπόν από τα 35.000 ευρώ, έκλεψαν τενεκέδες με λάδι και μπουκάλες ουίσκι, που όπως και τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ... ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, κι ενώ πρωτόδικα είχε ισχυριστεί ότι είχε πιει και παρασύρθηκε από τον φυγόποινο ομοεθνή του, χθες άλλαξε τροπάριο και υποστήριξε πως το ‘κανε πάνω στην απελπισία του. Επικαλέστηκε ότι η μάνα και η γυναίκα του ήταν άρρωστες και ανήμπορες, ενώ αυτός έβγαζε μεροκάματο μαζεύοντας αχινούς και πουλώντας τους σε εστιατόρια του Πειραιά. Ομως -υποστήριξε- τον σταμάτησε το Λιμεναρχείο και του ζητούσε να πληρώσει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, ενώ αυτός δεν είχε τα χρήματα ούτε για να ζήσει την οικογένειά του. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι ακόμα και πάνω στην απελπισία του δεν του πήγαινε καλά να διαρρήξει σπίτια και να... ενοχλήσει τους ανθρώπους, γι’ αυτό και έκλεβε αποθήκες.

Ν.Κ.


NEWSLETTER