Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 08:26

Μεσσηνία: Εκλεψε… ετοιμοθάνατο και απείλησε το γιο μετά την καταδίκη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Εκλεψε… ετοιμοθάνατο και απείλησε το γιο μετά την καταδίκη

 

“Κάνε υπομονή θα βγω”: Ετσι απείλησε ένας Ρομά -ο οποίος καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 χρόνια κάθειρξη- τον γιο υπερήλικα, ο οποίος κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι τον είδε να βγαίνει από το σπίτι του πατέρα του.

Ο ανήμπορος γέρος κρατούσε στην τσέπη του πουκαμίσου του 3.080 ευρώ και λίγο νωρίτερα ο κατηγορούμενος τον πέταξε από το κρεβάτι και του πήρε τα χρήματα.

Ο ηλικιωμένος πέθαινε και όπως κατέθεσε ο γιος του δεν ήθελε να του χαλάσει το χατίρι να φυλάξει στο σπίτι τα λεφτά για την κηδεία του, τα οποία μάλιστα για... περισσότερη ασφάλεια τα κράταγε στην τσέπη του πουκαμίσου του. Ο κατηγορούμενος μπήκε στο σπίτι εύκολα, αφού τα κλειδιά ήταν πάνω στην εξώπορτα και ο γιος του γέροντα γυρνούσε εκείνο το μεσημέρι, στις 21 Δεκεμβρίου 2011, από τη δουλειά του, όταν λίγο πριν φτάσει στο σπίτι τον είδε να βγαίνει από μέσα τρέχοντας και να χώνεται σε ένα αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας άλλος.

Και αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση για την οποία κατηγορείτο ο εν λόγω κατηγορούμενος, καθώς καταδικάστηκε για δύο ακόμα περιπτώσεις, με θύματα μεγάλες σε ηλικία γυναίκες. Στη μία περίπτωση έκλεψε δύο φορές από την ίδια ηλικιωμένη μπαίνοντας στο σπίτι της και παίρνοντας από την τσάντα της τη μία φορά 1.500 ευρώ, ενώ τη δεύτερη η γυναίκα δεν θυμόταν να πει το ποσό στους αστυνομικούς. Στην άλλη περίπτωση μπήκε και πάλι στο σπίτι υπέργηρης και έκλεψε από το παντελόνι του άντρα της 3.000 ευρώ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER