Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 18:44

Μεσσηνία: 10 χρόνια σε… παθιασμένο με το χασίς κτηνοτρόφο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 10 χρόνια σε… παθιασμένο με το χασίς κτηνοτρόφο

Ολη του την ειλικρίνεια εξάντλησε στο δικαστήριο ένας 57χρονος κτηνοτρόφος για το πάθος που έχει 30 χρόνια με το χασίς και τις μικροκαλλιέργειες που κάνει μόνος του, για να έχει να καπνίσει.

Βέβαια ως υπότροπος καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, αλλά η δικαστής -μετά και από την πρόταση της εισαγγελέα- έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, οπότε αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. 

Ο κατηγορούμενος είχε μόλις 4 χρόνια που βγήκε από τη φυλακή και πέρυσι τον Οκτώβριο συνελήφθη ξανά γιατί δίπλα στο στάβλο του, στον Αγ. Κωνσταντίνο Αρφαρών, καλλιεργούσε 8 δέντρα χασίς, ύψους από 2 έως 3 μέτρα.

Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός, με συναδέλφους του του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πήγαν στις 16 Οκτωβρίου και ερεύνησαν το στάβλο στην περιοχή “Κεραμιδάκι” και σε γυάλινο βάζο βρήκαν 2 γραμ. Χασίς. Παραδίπλα υπήρχε ένας καλαμιώνας, όπου ο κτηνοτρόφος καλλιεργούσε τα 8 φυτά χασίς, ενώ σε ένα δέντρο βρέθηκε ένα τελάρο με 386 γραμ. ημίχλωρη ποσότητα χασίς, που ο κατηγορούμενος είχε τρυγήσει από τα φυτά.

Στη διάρκεια της έρευνας παρών ήταν ο αδελφός του, ενώ ο ίδιος πήγε και παραδόθηκε στα όρια του αυτοφώρου και έτσι συνελήφθη.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι κάθε χρόνο καλλιεργεί δέντρα χασίς, αλλά ότι ο ίδιος δεν πούλησε ποτέ ναρκωτικά για να βγάλει τα προς το ζην.

Ν.Κ.


NEWSLETTER