Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 08:28

Τι υποστηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων για την επίθεση στον Κωνσταντινέα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τι υποστηρίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων για την επίθεση στον Κωνσταντινέα

Για τις 5 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για τους 8 συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα.

Η αναβολή δόθηκε γιατί δεν είχαν προσέλθει ο βουλευτής και άλλος ένας μάρτυρας του κατηγορητηρίου, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε οι κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

Ο Π. Κωνσταντινέας δήλωσε πάντως παράσταση πολιτικής αγωγής μέσω του δικηγόρου του Αγγελου Βλαχονικολού, ο οποίος δικαιολόγησε την απουσία του βουλευτή λέγοντας ότι μόλις προχθές βγήκε από το νοσοκομείο και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. 

Εν τω μεταξύ οι συνήγοροι υπεράσπισης των 7 εκ των 8 κατηγορουμένων, Φώτης Λαπιώτης, Γιώργος Σκούλικας, Χρήστος Χρυσός και Αντώνης Γιαννακόπουλος μιλώντας στην "Ε" είπαν ότι οι εντολείς τους δεν εμπλέκονται σε όσα τους κατηγορούν.

Αναλυτικά δήλωσαν τα εξής:

Ο Φώτης Λαπιώτης, ο οποίος μαζί με τον Σπύρο Λαπιώτη εκπροσωπούν 4 εκ των κατηγορουμένων, δήλωσε: "Σε μια προσπάθεια θυματοποίησης του μηνυτή βλέπουμε με έκπληξη να εξελίσσεται ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών. Συλλαμβάνονται και σύρονται στα δικαστήρια άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με το ελάσσονος σημασίας επίδικο συμβάν. Τα περί δήθεν ακροδεξιών τραμπούκων, όπως και η αναφορά σε ρόπαλα και στειλιάρια μόνο ως αστειότητες μπορούν να εκληφθούν", σημείωσε και πρόσθεσε: "Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω ότι οι εντολείς μου που ανήκουν σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα και όχι σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται καθόσον απλά δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα".

Ο Γιώργος Σκούλικας είπε ότι "πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό, το οποίο δεν έχει σε καμία περίπτωση πολιτικό χαρακτήρα. Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Βρισκόταν μακριά από το χώρο του συμβάντος και ουδέποτε αναμείχθηκε", ενώ καταλήγοντας πρόσθεσε ότι "καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα".

Ο Χρήστος Χρυσός είπε ότι "δεν αποδεχόμαστε συμμετοχή και καταδικάζουμε κάθε περιστατικό βίας". Συμπλήρωσε δε ότι κατά την άποψή του "έχει δοθεί μια βαρύτητα στην υπόθεση για πολιτική σκοπιμότητα, που δεν συνάδει με την οποιαδήποτε ποινική απαξία των αποδιδομένων πράξεων". 

Ο Αντώνης Γιαννακόπουλος είπε ότι ο εντολέας του δηλώνει αθώος.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER