Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 15:46

Καλαμάτα: Από 2 έως 16 χρόνια για την ηρωίνη στον τσιγγάνικο καταυλισμό

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Από 2 έως 16 χρόνια για την ηρωίνη στον τσιγγάνικο καταυλισμό

Ποινές από 2 χρόνια φυλάκιση έως 16 χρόνια κάθειρξη επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας στους 15 κατηγορούμενους για τη διακίνηση ηρωίνης στον τσιγγάνικο καταυλισμό της Αγίας Τριάδας, από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου του 2015.

Πρωτόδικα το δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές από 2,5 χρόνια φυλάκιση έως 21 χρόνια κάθειρξη. Η μεγαλύτερη ποινή, κάθειρξη 16 ετών, επιβλήθηκε στον 29χρονο γιο οικογένειας Ρομά, ο οποίος καταδικάστηκε με την επιβαρυντική περίσταση ότι χρησιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά του για να παραδίδουν τα ναρκωτικά στους "πελάτες".

Το δικαστήριο βρήκε ένοχους τους κατηγορούμενους για διακίνηση ηρωίνης, καθώς και για σύσταση συμμορίας τους 8 από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθισε μία οικογένεια Ρομά, που δρούσε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Μεταξύ των συνολικά 15 κατηγορουμένων, εκτός από τα μέλη της οικογένειας, ήταν και μια Αθηναία η οποία είχε συλληφθεί στα Αρφαρά να μεταφέρει το Μάρτιο του 2015 10.000 δόσεις ηρωίνης για λογαριασμό της οικογένειας, καθώς και 7 σεσημασμένοι για ναρκωτικά, οι οποίοι ψώνιζαν και έσπρωχναν στους ναρκομανείς την ηρωίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια δεν είχε κανέναν ηθικό φραγμό και δεν δίσταζε να στέλνει τα ναρκωτικά με μικρά παιδιά για να τα παραδώσουν και να πληρωθούν. Μάλιστα εκτός από τον 29χρονο, με την επιβαρυντική περίσταση ότι χρησιμοποιούσαν τα ανήλικα παιδιά τους για να παραδίδουν τα ναρκωτικά στους "πελάτες", καταδικάστηκαν επίσης η σύζυγός του, ο ένας του αδελφός και η μητέρα τους.

 

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Ειδικότερα, ο 60χρονος πατέρας του 29χρονου καταδικάστηκε συνολικά σε 9 χρόνια κάθειρξη και η 58χρονη μάνα του σε κάθειρξη 13 χρόνων. Ο 44χρονος θείος του και κατηγορούμενος ως προμηθευτής τους από τα Λιόσια, καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση ως τοξικομανής. Επίσης, οι δύο αδελφοί του, ένας 36χρονος και ένας 35χρονος, καταδικάστηκαν ο μεν ένας σε 15 χρόνια κάθειρξη, ο δε άλλος σε 9 χρόνια κάθειρξη. Η 30χρονη σύζυγός του καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη.

Η 42χρονη γυναίκα η οποία μετέφερε δύο φορές από την Αθήνα στην Καλαμάτα ηρωίνη για την οικογένεια, καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή ως τοξικομανής. Οι 7 κατηγορούμενοι ως ντίλερ καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση ο καθένας, ως τοξικομανείς. Πρόκειται για έναν 37χρονο Αρφαραίο, έναν 55χρονο, έναν 40χρονο και τον 39χρονο αδελφό του, όλοι Καλαματιανοί, καθώς και έναν 41χρονο από τη Θουρία, έναν 35χρονο Καλαματιανό καταστηματάρχη και έναν 46χρονο Καλαματιανό.

Ν.Κ.


NEWSLETTER