Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 19:55

Γαργαλιάνοι: 6 χρόνια για κλοπές σε θάλαμο ασφαλείας τράπεζας

Γράφτηκε από την
Γαργαλιάνοι: 6 χρόνια για κλοπές σε θάλαμο ασφαλείας τράπεζας

Σε 6 χρόνια κάθειρξη (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη) καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 66χρονος Αλβανός, ο οποίος έμπαινε μαζί με πελάτες της τράπεζας στο θάλαμο ασφαλείας και τους... ξαλάφρωνε από τις αναλήψεις.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για δύο κλοπές, που έγιναν στις 8 Ιανουαρίου του 2014 σε τράπεζα των Γαργαλιάνων και τις κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Στη μία περίπτωση, ο κατηγορούμενος έτρεξε και μπήκε μαζί με έναν πελάτη στο θάλαμο μετά που έκανε ανάληψη. Ο κατηγορούμενος τον φώναξε να περιμένει για να βγουν μαζί από το κατάστημα. Μπήκε και άρχισε να τον ακουμπά επίμονα, οπότε βγαίνοντας διαπίστωσε ότι από την τσέπη του παντελονιού του είχαν κάνει φτερά 400 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, ο κατηγορούμενος είχε μπει με άλλο πελάτη στο θάλαμο ασφαλείας. Ο εν λόγω παθών είχε κάνει νωρίτερα ανάληψη 1.200 ευρώ και μετά που επέστρεψε στο σπίτι του διαπίστωσε ότι τα 1.150 είχαν εξαφανιστεί ως διά μαγείας από την τσέπη του.

Οι αστυνομικοί πέρα από το βιντεοληπτικό υλικό της τράπεζας είχαν και μαρτυρίες για τον τύπο και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο κινείτο ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος ωστόσο στην απολογία του ναι μεν παραδέχτηκε ότι ήταν παρών στην τράπεζα, αλλά ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν εκεί για να σηκώσει χρήματα με την κάρτα της εν διαστάσει συζύγου του, γιατί είχε ξεμείνει από λεφτά και βενζίνη στο αμάξι. Οσο για την παρουσία του στους Γαργαλιάνους υποστήριξε ότι θα έκλεινε εκείνη την ημέρα μια δουλειά ως ελαιοχρωματιστής γι' αυτό και βρέθηκε στην πόλη από την Καλαμάτα.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER