Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 15:58

Καταδίκη για κλοπή αποθήκης στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την
Καταδίκη για κλοπή αποθήκης στους Γαργαλιάνους

Ενας κατηγορούμενος Ρομά καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 2 χρόνια φυλάκιση, όπως και πρωτόδικα, γιατί μαζί με έναν άλλον ρήμαξαν αποθήκη σε κτήμα στους Γαργαλιάνους, απ' όπου έκλεψαν εξαρτήματα από γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.

Και δεν θα είχαν βρεθεί αν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης δεν τους είχε κυνηγήσει και κρατήσει τα στοιχεία του αυτοκινήτου τους. Αυτό, το ίδιο αυτοκίνητο, είδε ο άνθρωπος τυχαία δύο μέρες μετά την κλοπή (η κλοπή έγινε στις 3 Μαΐου του 2012) έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Ο κατηγορούμενος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και σε έλεγχο της Τροχαίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κι έτσι το αγροτικό του βρέθηκε έξω από τη Διεύθυνση. Ο παθών -ο οποίος κατέθεσε χθες στο δικαστήριο- μόλις το είδε ειδοποίησε το Α.Τ. Γαργαλιάνων όπου είχε δηλώσει την κλοπή, ενώ ανέβηκε στην Ασφάλεια και εξήγησε ποιος είναι και τι ψάχνει. Εκεί λοιπόν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο και ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου από φωτογραφίες.

Ο μάρτυρας -όπως είπε στην κατάθεσή του- είδε την ώρα που διασταυρώθηκαν τα αυτοκίνητά τους κοντά στο κτήμα του να είναι μέσα δύο άνδρες. Ενας γείτονας τον πήρε τηλέφωνο να τρέξει γιατί τον κλέβουν κι έτσι αυτός ξεκίνησε από το σπίτι του και στο δρόμο έπεσε πάνω στους κλέφτες. Πριν ξεκινήσει το κυνηγητό στους χωματόδρομους, πρόλαβε και είδε καλά τον οδηγό του αγροτικού και τον περιέγραψε ως έναν εύσωμο μελαχρινό άνδρα, με ηλιοκαμένο πρόσωπο.

Ο κατηγορούμενος πάντως υποστήριξε ότι δεν είναι αυτός που... ζητάνε και τον μπερδεύουν με κάποιον με το ίδιο όνομα, αλλά από άλλη μάνα. Οσο για τα πράγματα, δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ όπως είπε ο παθών αρχικά είχε υπολογίσει την αξία των εξαρτημάτων σε 3-4.000 ευρώ, αλλά περνώντας ο καιρός έβρισκε να του λείπουν και άλλα εργαλεία και εξαρτήματα από μηχανήματα και τρακτέρ, οπότε χθες στη δίκη εκτίμησε ότι αυτά που κλάπηκαν άξιζαν περισσότερα από 10.000 ευρώ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER