Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 13:46

Καλαμάτα: 2 χρόνια για την πώληση 1 γραμ. ηρωίνης

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 2 χρόνια για την πώληση 1 γραμ. ηρωίνης

Σε φυλάκιση 2 χρόνων ως τοξικομανής καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 58χρονος Καλαματιανός (κατηγορούμενος και για τη μεταφορά ενός “τούβλου” ηρωίνης 258 γραμ.) γιατί βρέθηκε ένοχος ότι πούλησε 1 γραμ. ηρωίνης σε 34χρονο χρήστη ναρκωτικών.

Ο 34χρονος συγκατηγορούμενός του κρίθηκε και αυτός ένοχος για προμήθεια, για δική του χρήση. Και επειδή παρακολουθεί κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και τον καταδίκασε σε 30 μέρες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Οπως κατέθεσε στη δίκη αστυνομικός, για τον 58χρονο είχαν πληροφορίες ότι έχει στο σπίτι του και πουλάει σε τοξικομανείς ηρωίνη. Πέρυσι στις 17 Ιανουαρίου ο 34χρονος (τον οποίο ήξεραν ως χρήστη ναρκωτικών) μπήκε στην πολυκατοικία όπου έμενε ο άλλος και 20 λεπτά μετά κατέβηκε. Τον έψαξαν και βρήκαν την ηρωίνη που είχε αγοράσει για 25 ευρώ. Περίμεναν και όταν κατέβηκε και ο 58χρονος, τον έψαξαν και πάνω του βρήκαν 0,8 γραμ. ηρωίνης, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 1,5 γραμ. ηρωίνης, 0,4 γραμ. χασίς, 90 γραμ. λαθραίου καπνού, 110 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER