Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 18:48

8 χρόνια για κλοπές σε χωριά της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
8 χρόνια για κλοπές σε χωριά της Μεσσήνης

Σε κάθειρξη 8 χρόνων καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 41χρονος Ρομά που παρίστανε το δημοτικό υπάλληλο και έπιανε κουβέντα με ηλικιωμένους στα χωριά για να έχουν το χρόνο οι συνεργοί του να τους κλέψουν.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για 4 κλοπές, τον Απρίλιο του 2013, σε σπίτια στο Φίλια και τη Μερόπη του Δήμου Οιχαλίας και το Νερόμυλο και τη Λάμπαινα του Δήμου Μεσσήνης, όπου εκεί έκλεψαν 2.000 ευρώ. Οι Ρομά πήγαιναν ανά δύο ή τρεις και οι μάρτυρες περιέγραψαν το αυτοκίνητο -στο οποίο μάλιστα σήκωναν το πορτ-μπαγκάζ για να μην φαίνεται η πινακίδα. Επίσης, τον κατηγορούμενο αναγνώρισε η γυναίκα που έκλεψαν στο Φίλια και ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε και έκλεψαν στη Μερόπη. Εκτός από την τελευταία κλοπή στη Μερόπη, στις άλλες τρεις περιπτώσεις ο κατηγορούμενος έπιανε κουβέντα στα υποψήφια θύματα λέγοντας ότι είναι από το δήμο και τους έστειλαν για... να κόψουν τα χορτάρια. Οι άλλοι που ήταν μαζί έβρισκαν την ευκαιρία και έκλεβαν!

Στη Μερόπη όμως ο μάρτυρας περιέγραψε ότι είδε πρώτα ένα αυτοκίνητο να περνά μεσημέρι. Αυτός και η γυναίκα του έτρωγαν στη βεράντα τους και ο κατηγορούμενος με έναν ακόμα μπήκαν από την ξεκλείδωτη πίσω πόρτα του σπιτιού, πηδώντας το φράχτη του κτήματος. Η γυναίκα του μάρτυρα πήγε να φέρει κάτι που ξέχασε στο τραπέζι και είδε λασπωμένες πατημασιές. Φώναξε τον σύζυγό της ο οποίος τους πρόλαβε τη στιγμή που ο ένας πήδησε το φράχτη, ενώ ο άλλος (ο κατηγορούμενος) ετοιμαζόταν και αυτός, όταν ξαφνιασμένος γύρισε και ο μάρτυρας είδε καλά το πρόσωπό του, παρά την κουκούλα της μπλούζας που φορούσε στο κεφάλι. Εκλεψαν 100 ευρώ από την τσάντα της γυναίκας του και -όπως χθες κατέθεσε για πρώτη φορά ο μάρτυρας- άλλα 600 ευρώ από ένα συρτάρι που ανακάλυψε αργότερα, όταν τα αναζήτησε για να πληρώσει έναν μάστορα.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε πάντως μόνο μια κλοπή, αυτή στο Φίλια, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας που έκλεψαν στη Μερόπη είπε ψέματα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER