Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 08:51

Μεσσηνία: Ατιμώρητος ο... Διογένης για το χασίς

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ατιμώρητος ο... Διογένης για το χασίς

Εχει απαρνηθεί τον πολιτισμό και ζει απομονωμένος με τα βιβλία του σε μια καλύβα χωρίς ρεύμα και τρεχούμενο νερό, έξω από την Αγαλιανή Τριφυλίας. Ολοι τον φωνάζουν "Διογένη", όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Ο "Διογένης" κάνει τα φύλλα χασίς τσάι μαζί με τσουκνίδα, φύλλα ελιάς και μαντζουράνα, και φτιάχνει βαλσαμόλαδο από το χασίς για να γιατρεύει τα ζώα του. Χθες μάλιστα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικαζόταν, ο 69χρονος άνδρας που κατηγορείτο για εμπορία χασίς έφερε μαζί του βιβλία και εγχειρίδια που εξηγούσαν τη φαρμακευτική αξία της κάνναβης.

Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν στο δικαστήριο διασκέδασαν κάθε υποψία ότι ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να πουλάει ναρκωτικά, παρά τις σημαντικές ποσότητες τις οποίες βρήκαν στην καλύβα του - και συγκεκριμένα 1,806 κιλά στις 17 Μαρτίου του 2015 και 1,510 κιλά στις 28 Μαρτίου του 2016, μαζί με 5 φυτά χασίς που καλλιεργούσε σε γλάστρα.

 

"ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

Οι αστυνομικοί, αλλά και μάρτυρες οι οποίοι τον γνωρίζουν καλά, κατέθεσαν χθες στο δικαστήριο ότι παρά την ακίνητη περιουσία και τα αξιοπρεπή εισοδήματά του, έχει απαρνηθεί τον κόσμο και ζει σαν κυνικός φιλόσοφος. Παρέα του είναι 50 σκύλοι και γάτες κι ένας γάιδαρος. Περιβάλλεται από αξιόλογα βιβλία, όπως περιέγραψε μάρτυρας, ενώ ο ίδιος είναι ένα άτομο με βαθιά πολιτική σκέψη και ακατανόητη για τους πολλούς στάση ζωής και φιλοσοφία.

Οπως ο ίδιος είπε στην απολογία του, η πρώτη του επαφή με τη μαριχουάνα ήταν στην ηλικία των 18 χρόνων, όταν νιόπαντρος τότε οι γονείς της γυναίκας του τον μύησαν στη χίπικη ζωή. Επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια για να φροντίζει τη μητέρα του. Στο δικαστήριο μίλησε και για τις σκέψεις του να αναλάβει το κράτος την καλλιέργεια χασίς, χαρακτηρίζοντας το θέμα αυτό καθαρά πολιτικό.

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ

Η δικηγόρος του ζήτησε από το δικαστήριο να τον κρίνει ως τοξικομανή. Είπε ότι κάνει χρήση χασίς εδώ και 50 χρόνια, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η πραγματογνωμοσύνη που υπήρχε στη δικογραφία. Αλλωστε, η πραγματογνωμοσύνη περί τοξικομανίας και η ιδιαίτερη προσωπικότητα και φιλοσοφία ζωής του κατηγορούμενου έκαναν το δικαστήριο να τον κρίνει «ατιμώρητο».

Οι μάρτυρες εξάλλου πιστοποίησαν ότι χρησιμοποιεί με διάφορους τρόπους το χασίς, ώστε οι ποσότητες αυτές που βρέθηκαν (ανακατεμένες και με κλαδιά και σπόρια) να δικαιολογούν την αποκλειστικά δική του χρήση.

Ν.Κ.


NEWSLETTER