Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 18:19

Μεσσηνία: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Γυφτέα

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κυπαρισσίας η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας 51χρονος Καλαματιανός... φίλος του θύματος και φερόμενος ως ηθικός αυτουργός του στυγερού εγκλήματος, ο οποίος είναι υπόδικος για την εν λόγω υπόθεση στις φυλακές Κορυδαλλού. Το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι ιδιαιτέρως βαρύ. Ειδικότερα, τον 51χρονο Καλαματιανό βαρύνουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα κατά συναυτουργία με ειδεχθή τρόπο. Ληστεία κατά συναυτουργία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα που συνδέεται αιτιωδώς με τη σκοπούμενη θανάτωση του Παν. Γυφτέα.

Σε βάρος του κατηγορουμένου οι δικαστικές αρχές είχαν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία του επιχειρηματία στις 24 Φεβρουαρίου του 2012, δεκατρείς μήνες μετά το στυγερό έγκλημα. Ο 51χρονος είχε οδηγηθεί τότε στον εισαγγελέα Καλαμάτας από τις φυλακές όπου κρατείτο για υπόθεση ναρκωτικών. Απολογούμενος είχε ισχυριστεί ότι δεν σχετίζεται με την υπόθεση. Ενταλμα είχε εκδοθεί και για έναν Ρωσοπόντιο, ο οποίος σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ανήκε στην ομάδα των 4 ή 5 ατόμων που κατ' εντολήν του 51χρονου είχαν στήσει καρτέρι για να ληστέψουν τον Παν. Γυφτέα και, όταν εκείνος αντιστάθηκε, τον σκότωσαν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Νοεμβρίου.

 

Ν.Κ.