Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 10:08

Καλαμάτα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για τη μαστροπεία

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για τη μαστροπεία

 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης 10 - 15.000 ευρώ αφέθηκαν μετά την απολογία τους χθες στον ανακριτή και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι (από τους συνολικά 8) για μαστροπεία και σωματεμπορία -μεταξύ τους και ο 57χρονος φερόμενος ως κεφαλή της συμμορίας.

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για την άλλη συμμορία παράνομου στοιχηματισμού, όπου φέρεται να εμπλέκεται ο 61χρονος Καλαματιανός ιδιοκτήτης μπαρ.

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

Οι δύο συνεργοί του 61χρονου Καλαματιανού είχαν συλληφθεί ξανά για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου τον περασμένο Ιούνιο. Λίγο μετά που αφέθηκαν ελεύθεροι ξεκίνησαν πάλι να λειτουργούν την παράνομη ιστοσελίδα τους.

Χθες, λοιπόν, απολογήθηκαν στον ανακριτή Καλαμάτας και αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για έναν 61χρονο Ελληνα Αιγαλιώτη και μια 29χρονη Βουλγάρα Νεοσμυρνιώτισσα, που διαχειρίζονταν τη σελίδα όπου έπαιζαν διαδικτυακά παράνομα στοιχήματα και τζόγαραν παίκτες με μεσάζοντα τον 61χρονο Καλαματιανό ιδιοκτήτη μπαρ. Ο 61χρονος Καλαματιανός έκανε χώρια από τους άλλους συλληφθέντες για τη μαστροπεία και τη σωματεμπορία τη... δουλειά με τον παράνομο στοιχηματισμό και τα τυχερά παιχνίδια.

ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Ειδικότερα, ελεύθεροι χθες αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή ο 57χρονος Καλαματιανός (του επιβλήθηκε και ο όρος της καταβολής εγγυοδοσίας), ο οποίος φέρεται ως κεφαλή της συμμορίας μαστροπών, ο 40χρονος Τριπολιτσιώτης ο οποίος είχε και τις επαφές με τους επίορκους αστυνομικούς, ο 61χρονος Καλαματιανός ιδιοκτήτης μπαρ, ο συνομήλικός του Ελληνας και η Βουλγάρα. Τη Δευτέρα, το κατώφλι του ανακριτή είχαν περάσει και αφεθεί ελεύθεροι με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Καλαμάτας και οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι για τη μαστροπεία και τη σωματεμπορία, και συγκεκριμένα: ο 48χρονος αδελφός του Τριπολιτσιώτη, η 34χρονη Ρουμάνα σύζυγος του 40χρονου (και ιδιοκτήτρια στα χαρτιά του μπαρ του συζύγου της και του 57χρονου Καλαματιανού), ένας 46χρονος από το Βρωμονέρι και ο 22χρονος γιος του, και ο 50χρονος Φιλιατρινός συνεταίρος τους στο μπαρ.

ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Εν τω μεταξύ ο 61χρονος Αιγαλιώτης και η 29χρονη Βουλγάρα είχαν συλληφθεί ξανά στα μέσα του περασμένου Ιουνίου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ και σε αυτή την υπόθεση αστυνομικοί της υπηρεσίας συνεργάστηκαν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας που διεξήγαγε τις έρευνες. Στις αρχές του καλοκαιριού συνελήφθησαν μαζί με άλλους δύο ύστερα από καταγγελία του ΟΠΑΠ, ενόψει και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Οπως και τώρα έτσι και τότε η παροχή των τυχερών παιχνιδιών γινόταν μέσω εταιρείας που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Τυχερών Παιγνίων, μέσω του Διαδικτύου (Blacklist).    

ΜΕ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Οπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, αφού ο Ελληνας και η Βουλγάρα επανενεργοποίησαν λίγες μέρες μετά τη σύλληψή τους στα μέσα Ιουνίου την ιστοσελίδα παράνομου στοιχηματισμού, ξεκίνησαν συνεργασία με τον 61χρονο ιδιοκτήτη μπαρ, με τον οποίο μοιράζονταν τα κέρδη, που προέρχονταν -κυρίως- από παράνομο αθλητικό στοιχηματισμό, και ειδικότερα αγώνες ποδοσφαίρου. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο ένας από τους δύο κατέβαινε κάθε μήνα από την Αθήνα και... εισέπραττε τα κέρδη, αφήνοντας ένα καλό ποσοστό στον 61χρονο για τις υπηρεσίες του. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα πριν την εξάρθρωση της συμμορίας από την Ασφάλεια Καλαμάτας, οι παίκτες μάθαμε ότι πλήρωναν με προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες αγόραζαν από το περίπτερο και τα λεφτά πήγαιναν απευθείας σε λογαριασμό του Καλαματιανού ιδιοκτήτη μπαρ.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ

Εν τω μεταξύ τόσο ο ιδιοκτήτης του μπαρ όσο και ο Αιγαλιώτης μέσω προγράμματος που είχαν εγκαταστήσει σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο μαγαζί του 61χρονου Καλαματιανού, ήξεραν τι λεφτά πόνταρε και πού ο κάθε παίκτης, καθώς πολλοί πελάτες τους χρησιμοποιούσαν τους κωδικούς του 61χρονου για να παίξουν. Βέβαια, υπήρχαν και οι τακτικοί πελάτες οι οποίοι έπαιζαν χρήματα με δικούς τους κωδικούς, ενώ άλλοι ζητούσαν από τον ιδιοκτήτη του μπαρ να στοιχηματίσει γι' αυτούς έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της σωματεμπορίας, το πρόσωπο κλειδί φαίνεται να είναι η 37χρονη εθισμένη στα ναρκωτικά Ουκρανή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που όλοι άκουγαν ήταν ο 57χρονος Καλαματιανός, ο οποίος μαζί με τον 40χρονο Τριπολιτσιώτη κατηγορούνται ότι είχαν το γενικό πρόσταγμα και την είχαν να δουλεύει πότε για το ένα μαγαζί στην Τρίπολη και πότε για τα δύο μπαρ στην Καλαμάτα (ανάλογα την... εποχή και τη ζήτηση), ενώ αν χρειαζόταν πήγαινε να προσφέρει υπηρεσίες και στο Βρωμονέρι. Η Ουκρανή δούλευε βυθισμένη στα ναρκωτικά και έτσι έκαναν ό,τι ήθελαν μαζί της, κανονίζοντας τα ραντεβού και τους πελάτες. Μας εξήγησαν μάλιστα ότι αυτή είναι η νέα μορφή trafficking: γυναίκες που φαινομενικά μπορούν να έχουν την ελευθερία τους, αλλά τα "αφεντικά" κανονίζουν τα πάντα γι' αυτές, ενώ τις κρατάνε "πιστές" και υπάκουες ικανοποιώντας το πάθος τους για εξαρτήσεις, όπως είναι οι ναρκωτικές ουσίες.

Οι ίδιες πηγές μας επεσήμαναν ακόμα ότι ο 57χρονος και ο 40χρονος Τριπολιτσιώτης φαίνεται ότι είχαν πολύ στενή συνεργασία και ήταν αυτοί που έκαναν όλο το αλισβερίσι με τις γυναίκες και μοιράζονταν τα ποσοστά από τα κέρδη. Το μπαρ στην Τρίπολη και αυτό του 57χρονου στην Καλαμάτα ήταν μάλιστα στο όνομα της Ρουμάνας (και συγκατηγορουμένης τους) συζύγου του Τριπολιτσιώτη.


NEWSLETTER