Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 10:36

Καλαμάτα: 13 χρόνια σε Αρμένιο που μαχαίρωσε ομοεθνή του

Γράφτηκε από την

 

Ετσι, χωρίς λόγο, μαχαίρωσε το φίλο και ομοεθνή του και αφού είδε τα αίματα σηκώθηκε και... έφυγε, αφήνοντάς τον αβοήθητο, και ο άλλος θα είχε καταλήξει αν δεν έφτανε έγκαιρα το ασθενοφόρο.

Αυτό έκανε ένας 58χρονος Αρμένιος πρόπερσι στις 29 Μαΐου, στο πάρκο του Νέδοντα (Σχοινιά) στην Καλαμάτα και χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, όπου δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατά 3 χρόνια, καταδικάζοντάς τον σε 13 χρόνια κάθειρξη κατά πλειοψηφία (6-1), για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

Μειοψήφησε ένας από τους ενόρκους, ο οποίος έκρινε ότι η κατηγορία θα έπρεπε να μεταβληθεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ζήτησε η υπεράσπιση, ισχυριζόμενη ότι ο κατηγορούμενος είχε πιει τόσο πολύ που δεν ήξερε τι έκανε και σίγουρα δεν ήθελε να σκοτώσει το φίλο του. 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: "ΗΠΙΑ ΠΟΛΥ"

"Ηπια πολύ, τι να κάνουμε τώρα; Δεν μου έφταιξε... Τρελάθηκα!", ισχυρίστηκε στην απολογία του ο κατηγορούμενος. Γιατί τρελάθηκε και γιατί μαχαίρωσε στην κοιλιά το φίλο του που γνωρίζονταν από παλιά, από την Αρμενία, δεν έδωσε πειστικά να καταλάβει το δικαστήριο ο 58χρονος Αρμένιος κατηγορούμενος. Ο παθών είχε μαχαιρωθεί στην κοιλιά και για να γλιτώσει οι γιατροί αναγκάστηκαν στο χειρουργείο να αφαιρέσουν τον σπλήνα του και μέρος από το συκώτι. Θα είχε μάλιστα πεθάνει από αιμορραγία αν από δίπλα, από το αναψυκτήριο του πάρκου, δεν ειδοποιούσαν ασθενοφόρο και δεν έφτανε γρήγορα. Ο παθών, η μητέρα και η γυναίκα του, καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο, είπαν και αυτοί ότι ο κατηγορούμενος μεθούσε συχνά και έχανε το μέτρο. Πριν συμβεί αυτό, ήταν φίλοι και ήξεραν καλά ο ένας τον άλλον όταν ακόμα ζούσαν στην Αρμενία.

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ... ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ 

Στην περιγραφή του ο παθών στο δικαστήριο είπε ότι καθόταν σε ένα παγκάκι και γύρω στις 5 το απόγευμα έκανε εμφάνιση ο κατηγορούμενος, μεθυσμένος πολύ και οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, που... έβρισκε μόνο του το δρόμο! Ετσι, τουλάχιστον δικαιολόγησαν ο μάρτυρας και ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του πώς ήταν δυνατόν με τέτοιο μεθύσι να οδηγεί. Μάλιστα, έφυγε και γύρισε πάλι -όπως κατέθεσε ο μάρτυρας και παθών- και τη δεύτερη φορά τον φορτώθηκε να ψάξουν για αγοραστή, για ένα σπίτι αξίας 50 εκατ. ευρώ! Εκεί, είπαν, ότι δούλευε ο κατηγορούμενος και αν έβρισκε αγοραστή στον ιδιοκτήτη και εργοδότη του θα έπαιρνε καλό πουρμπουάρ. 

ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΡΙΞΕ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο παθών λοιπόν μην βρίσκοντας άκρη μαζί του, γύρισε και του είπε ότι είναι... τρελός και ο κατηγορούμενος τρελάθηκε! Οπως περιέγραψε ο ίδιος ο παθών στο δικαστήριο χθες, άρχισε να κουνά τα χέρια του και νόμισε ότι τού 'δινε μπουνιές στην κοιλιά, ώσπου σήκωσε τα χέρια και κατάλαβε ότι με κάτι τον... χαράκωνε. Μετά ένιωσε μια ζεστασιά στην κοιλιά και η μπλούζα του μάτωσε. Τότε ήταν που ο κατηγορούμενος βλέποντας τα αίματα, οπισθοχώρησε, πήρε το αυτοκίνητό του και έφυγε. Εντύπωση πάντως προκάλεσε στο δικαστήριο ότι ο παθών δεν κατονόμασε ποτέ στους αστυνομικούς ποιος ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΥΧΑΙΑ

Οι αστυνομικοί έπιασαν τον 58χρονο Αρμένιο να οδηγεί μεθυσμένος πέρυσι το Μάιο και αφού τον προσήγαγαν είδαν ότι είναι φυγόποινος. Ο Αρμένιος είχε καταδικαστεί ερήμην σε 16 χρόνια κάθειρξη πέρυσι στις 7 Μαρτίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου ομόφωνα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φίλου και ομοεθνή του. Η εισαγγελέας χθες προσπάθησε πάντως να αποσπάσει μια απάντηση από τον παθόντα γιατί δεν είπε το όνομα του κατηγορουμένου, αλλά ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρε, ούτε αυτή ούτε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, παρά τις επίμονες ερωτήσεις.

ΕΝΟΧΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε πάντως ότι ο κατηγορούμενος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τον άλλον και μάλιστα για "ασήμαντη αφορμή", ενώ αντέκρουσε και τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου και της υπεράσπισης ότι δεν κρατούσε καν μαχαίρι, αλλά έναν... μικρούλη κόφτη που συνήθιζε να έχει πάνω στα κλειδιά του. Πρότεινε λοιπόν την ενοχή του όπως κατηγορείτο (δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση). Επίσης, πρότεινε να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις, όπως και αυτή του μειωμένου καταλογισμού, λέγοντας ότι το να μεθύσει ήταν κάτι που ο ίδιος επέλεξε.