Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 13:26

Καλαμάτα: Καταδικάστηκαν αδέλφια για κατοχή 262,9 γραμμάρια χασίς

Γράφτηκε από την

Δύο αδέλφια καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε φυλάκιση 3 μηνών ο καθένας με αναστολή, επειδή πέρυσι στις 14 Μαρτίου οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας βρήκαν στην κατοχή τους 262,9 γραμ. χασίς.

Οι δύο Ελληνες, ηλικίας 44 και 46 ετών, κατηγορούνταν για διακίνηση, αλλά το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε προμήθεια και κατοχή για προσωπική χρήση, οπότε καταδικάστηκαν για πλημμέλημα.

Τα αδέλφια μένουν στην Καλαμάτα και έχουν ένα κτήμα στον Αντικάλαμο. Μέσα στο αγρόκτημα υπάρχει ένας παλιός στάβλος που χρησίμευε ως αποθήκη, και εκεί είχαν το χασίς. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες πήγαν στο κτήμα τους για έρευνα. Ψάχνοντας τον στάβλο βρήκαν μέσα σε ένα μεταλλικό τελάρο μια νάιλον συσκευασία γεμάτη με χασίς σε φούντα, βάρους 260 γραμμαρίων. Πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι βρήκαν τυλιγμένη σε χαρτί μια μικρή ποσότητα 2,9 γραμμαρίων.

Ο 46χρονος μάλιστα ήταν κατηγορούμενος και σε άλλη υπόθεση καθώς φέτος στις 15 Ιανουαρίου συνελήφθη ξανά για κατοχή 100 γραμ. χασίς (τα οποία έκρυβε στο ίδιο κτήμα) με σκοπό τη διακίνηση, αλλά και σε αυτή την περίπτωση μετατράπηκε η κατηγορία και καταδικάστηκε για πλημμέλημα σε 3 μήνες φύλακιση, με αναστολή. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους επικαλέστηκαν ότι καπνίζουν καθημερινά 4-5 τσιγάρα χασίς ο ένας και 6-7 τσιγάρα ο άλλος. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι το κάνουν κρυφά γιατί ο ένας είναι παντρεμένος και το κρύβει από τα παιδιά του, ενώ η γυναίκα του το ήξερε απ' όταν παντρεύτηκαν.

Ν.Κ.