Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 08:46

7 χρόνια σε τσιγγάνο για 42,1 γραμ. ηρωίνης

Γράφτηκε από την
7 χρόνια σε τσιγγάνο για 42,1 γραμ. ηρωίνης

Ποινή κάθειρξης 7 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν τσιγγάνο που πιάστηκε με 42,1 γραμμάρια ηρωίνη. Το δικαστήριο του αναγνώρισε τοξικομανία, δεν πείστηκε ωστόσο ότι οι περίπου 400 δόσεις ηρωίνης ήταν για δική του χρήση.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι αρχές γνώριζαν από πληροφορίες ότι πέρυσι τον Απρίλιο ο κατηγορούμενος θα μετέφερε με το ΚΤΕΛ τα ναρκωτικά. Ετσι, σταμάτησαν το λεωφορείο που ερχόταν από την Αθήνα στο ύψος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και έψαξαν τον κατηγορούμενο. Στην τσέπη του μπουφάν του είχε τη συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης και συνελήφθη. Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά -όπως είπε ο αστυνομικός-  καθώς ο τσιγγάνος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και στο παρελθόν για ναρκωτικά.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι είχε καημό για το νεκρό γιο του, ο οποίος είχε πεθάνει στις φυλακές Τρικάλων μια εβδομάδα πριν από τη δική του σύλληψη. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν είχε τα χρήματα να φέρει τη σορό του παιδιού του από τα Τρίκαλα. Γι' αυτό και ζήτησε τη βοήθεια του εισαγγελέα Καλαμάτας. Οπως είπε στη συνέχεια, είχε ανάγκη από την ηρωίνη για να ξεχαστεί - και επειδή χρήματα δεν υπήρχαν, ανέλαβε να μεταφέρει την ηρωίνη για λογαριασμό κάποιου άλλου. Και υποστήριξε ότι ο ίδιος θα κρατούσε για τον εαυτό του λίγα γραμμάρια από την ποσότητα αυτή, ως προμήθεια για τη μεταφορά.


NEWSLETTER