Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 09:33

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την διακίνηση ναρκωτικών σε Μεσσηνία, Πύργο και Τρίπολη

Γράφτηκε από τον
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την διακίνηση ναρκωτικών σε Μεσσηνία, Πύργο και Τρίπολη

 

 

Συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας η δίκη που ξεκίνησε αργά χθες το μεσημέρι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς σε στέκια ναρκομανών στη Μεσσηνία, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη στα τέλη του 2013 μέχρι και τις αρχές του 2014, όταν και η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 17 άτομα.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας τρεις αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση πριν 4 χρόνια, δηλώνοντας ότι ενεργώντας η Αστυνομία μετά από έγγραφη καταγγελία, παρακολούθησαν τα τηλέφωνα τριών υπόπτων διαπιστώνοντας ότι “είχαν συγκροτήσει ομάδα” που έκανε μεν χρήση, αλλά προέβαινε και στη διάθεση κοκαΐνης και χασίς, με εκτιμώμενο όφελος για τους ίδιους περί τα 75.000 ευρώ. Ακολούθησαν καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, μετά τις οποίες συνέχισαν οι κατηγορούμενοι με τις απολογίες τους, δηλώνοντας μετανοημένοι, αλλά αρνούμενοι παράλληλα ότι αποτελούσαν μέλη οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, στις απολογίες τους τα δίδυμα αδέλφια από τη Μεσσήνη -οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί πριν 3 χρόνια σε ισόβια και 5ετή κάθειρξη καθώς και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ ο καθένας τους- δήλωσαν ότι ήταν χρήστες και ενεργούσαν μόνο για να εξασφαλίζουν τη δόση τους, προσθέτοντας ότι πλέον έχουν απομακρυνθεί από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 39χρονος Καλαματιανός ξενοδοχειακός υπάλληλος -στον οποίο πρωτόδικα έχουν επιβληθεί 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή- δήλωσε ότι έκανε χρήση 2 - 3 φορές, μετά την εκδήλωση σοβαρής ασθένειας στο τρίχρονο παιδί του, προσθέτοντας ότι πλέον δεν κάνει χρήση και εργάζεται σε καθημερινή βάση σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Μεσσηνίας.

Από την πλευρά του, ο 52χρονος πρώην υπάλληλος του Δήμου Μεσσήνης -που έχει καταδικαστεί σε 9 χρόνια, με αναστολή- δήλωσε ότι ήταν χρήστης την επίμαχη περίοδο, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν προμηθεύτηκε ουσίες από τα δύο αδέλφια, ούτε και γνωρίζει κάποιον άλλον από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Ο 61χρονος Νησιώτης -που πρωτόδικα καταδικάστηκε, ως υπότροπος, σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ- δήλωσε στην απολογία του ότι ήταν χρόνιος χρήστης και ότι αγόραζε κοκαΐνη από το ένα από τα δύο αδέλφια.

“Ημουν χρήστης για 35 χρόνια” δήλωσε στην απολογία του και ο 63χρονος Νησιώτης -που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξη- δηλώνοντας ότι ένας από τους συγκατηγορουμένους του, τού έστειλε ναρκωτικά για να τα παραδώσει στον έναν από τα δύο αδέλφια. Αντέδρασε, ωστόσο όταν ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης του επισήμανε ότι στην αρχική του κατάθεση στην Αστυνομία είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες στη δράση του καθενός από τους συγκατηγορουμένους του, αναιρώντας τη στη συνέχεια απολογούμενος στο Τριμελές.

Χρήστης δήλωσε και ο 48χρονος δημοτικός υπάλληλος από την Πύλο -που πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών, με ποινή 4χρονης φυλάκισης, με αναστολή, δηλώνοντας ότι αγόραζε ναρκωτικά από τα δύο αδέλφια.

Και από την πλευρά του, ο 45χρονος Νησιώτης -που πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ- δήλωσε χρόνιος χρήστης, προσθέτοντας ότι αγόραζε ναρκωτικά από το ένα από τα δύο αδέλφια.

Ως μεσολαβητής για λογαριασμό του 63χρονου φίλου του από τη Μεσσήνη, που αναζητούσε να προμηθευτεί ναρκωτικά, υποστήριξε ότι έδρασε ο ήδη έγκλειστος για άλλο κακούργημα 36χρονος Αλβανός -ο οποίος πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν ήταν παρόντες, από τους κατηγορούμενους, α) ο 70χρονος Νησιώτης -που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια και 6 μήνες και χρηματική ποινή 100.500 ευρώ, β) ο 26χρονος Νησιώτης που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8 χρόνια κάθειρξη, με αναστολή, γ) ο 28χρονος Νησιώτης που πρωτόδικα καταδικάστηκε ως τοξικομανής, σε 7 χρόνια κάθειρξη, με αναστολή, δ) ο 51χρονος από την Ανάληψη που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, ε) ο 63χρονος Νησιώτης που έχει καταδικαστεί ως υπότροπος σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, με αναστολή, στ) ο 61χρονος Νησιώτης, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, με αναστολή καθώς και ζ) ένας χρήστης από τη Φοινικούντα που είχε καταδικαστεί ως τοξικομανής για πλημμέλημα σε φυλάκιση 3 ετών.

Ας σημειωθεί τέλος πως, όπως έγινε γνωστό χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 43χρονος -κατά την πρωτόδικη διαδικασία- από την Ανάληψη, απεβίωσε στο μεταξύ. Ο εν λόγω είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί ως καθ’ έξη υπότροπος σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER