Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 11:12

Καλαμάτα: Εσπασαν τα ισόβια για τη διακίνηση ναρκωτικών 

Γράφτηκε από τον

Σημαντική ήταν η μείωση των ποινών που επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας στους δίδυμους από τη Μεσσήνη και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης και χασίς, συγκριτικά με αυτές που τους είχαν επιδικαστεί πριν τρία χρόνια από το Τριμελές Εφετείο.

Συγκεκριμένα, σε 20 χρόνια για τον καθένα μετατράπηκαν τα ισόβια για τους δίδυμους από τη Μεσσήνη, ενώ οι ποινές για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους κυμάνθηκαν από 2 μέχρι και 12 χρόνια, είτε με αναστολή, είτε με εξαγορά τους αντί 5 ευρώ την ημέρα.

Το δικαστήριο, όπως σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αλλά της συμμορίας -κι αυτή μόνο για τους 7 από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους, στο σύνολο των οποίων αναγνώρισε επίσης, μεταξύ άλλων, την τοξικομανία.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Εφετείο έκρινε τους δίδυμους αδελφούς από τη Μεσσήνη ένοχους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για σύσταση συμμορίας, επιβάλλοντας 20ετή κάθειρξη και 80.000 ευρώ χρηματική ποινή στον καθένα.

Στον 70χρονο σήμερα συνταξιούχο Νησιώτη, που κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, για σύσταση συμμορίας και για παράνομη κατοχή πυρομαχικών, επέβαλε κάθειρξη 5 χρόνων και 9 μηνών, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα.

Στον 39χρονο Καλαματιανό ξενοδοχειακό υπάλληλο, που αθωώθηκε για τη συμμετοχή σε συμμορία αλλά κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών, επιβλήθηκε ποινή 3 χρόνων φυλάκισης, με τριετή αναστολή.

Ο 52χρονος πρώην υπάλληλος του Δήμου Μεσσήνης αθωώθηκε για τη συμμετοχή σε συμμορία αλλά κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση, με τετραετή αναστολή.

Ο 26χρονος Νησιώτης αθωώθηκε για τη συμμετοχή σε συμμορία, αλλά κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή.

Ο 31χρονος Νησιώτης Ρομά αθωώθηκε για τη συμμετοχή σε συμμορία, αλλά κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή.

Ο 65χρονος Νησιώτης κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για σύσταση συμμορίας και του επιβλήθηκε κάθειρξη 5 χρόνων και 6 μηνών, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα.

Ο 61χρονος Νησιώτης αθωώθηκε για τη συμμετοχή σε συμμορία, αλλά κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε, ως υπότροπος, σε 4 χρόνια κάθειρξη, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα.

Ο 51χρονος από την Ανάληψη κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για σύσταση συμμορίας και του επιβλήθηκε κάθειρξη 5 χρόνων και 6 μηνών, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα.

Ο 63χρονος Νησιώτης κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και καταδικάστηκε, ως υπότροπος, σε 7 χρόνια κάθειρξη, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα, και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ

Ο 48χρονος δημοτικός υπάλληλος από την Πύλο αθωώθηκε για τη συμμετοχή σε συμμορία, αλλά κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε, ως υπότροπος, σε 3 χρόνια κάθειρξη, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα.

Ο 61χρονος Νησιώτης κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για σύσταση συμμορίας, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 χρόνων και 6 μηνών, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα.

Ο 45χρονος Νησιώτης αθωώθηκε για τη συμμετοχή σε συμμορία, αλλά κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε, ως υπότροπος, σε 4 χρόνια κάθειρξη, εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα

Ο 36χρονος Αλβανός κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για σύσταση συμμορίας και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 χρόνων εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ.

Τέλος, ο κατηγορούμενος από τη Φοινικούντα αθωώθηκε για τη συμμετοχή σε συμμορία, αλλά κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 2ετή φυλάκιση, με τριετή αναστολή.

Στο σύνολο των κατηγορουμένων, τέλος, επιβλήθηκε ποινή τριετούς στέρησης των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Β.Γ.Μ.