Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 08:58

Νέα αναβολή στη δίκη για την επίθεση σε Κωνσταντινέα

Γράφτηκε από την
Νέα αναβολή στη δίκη για την επίθεση σε Κωνσταντινέα

Εκ νέου αναβολή για τις 8 Μαρτίου πήρε η δίκη, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, των 8 συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα. Η υπόθεση είχε σειρά 65 στο πινάκιο και αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Η επίθεση σε βάρος του βουλευτή έγινε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλαμάτα - Πάμισος. Αρχικά οι 8 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο αλλά δόθηκε αναβολή γιατί δεν είχαν προσέλθει ο βουλευτής και άλλος ένας μάρτυρας του κατηγορητηρίου.

Στην επόμενη δικάσιμο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ζητήθηκε εκ νέου αναβολή, και δόθηκε για χθες Παρασκευή, καθώς ένας εκ των συνηγόρων ενός κατηγορούμενου ανάρρωνε από σοβαρό χειρουργείο. Τότε ο βουλευτής ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, και ο συνήγορός του Αγγελος Βλαχονικολός ζήτησε να δοθεί μια διακοπή και όχι αναβολή, για να εκδικαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, ο ένας εκ των δύο οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως παριστάμενοι στο επεισόδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή, αλλά δεν είχαν συλληφθεί, έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντινέα για ψευδορκία μάρτυρα, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Πρόκειται για έναν 27χρονο Καλαματιανό ο οποίος δήλωσε πως βρισκόταν στο εξωτερικό όταν έγινε η επίθεση σε βάρος του βουλευτή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, μιλώντας στην "Ε" μετά την πρώτη αναβολή της δίκης το Σεπτέμβριο, είχαν πει ότι οι εντολείς τους δεν εμπλέκονται σε όσα τους κατηγορούν.

Θυμίζουμε ότι η επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών "Bulldogs" της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας ("Μαύρη Θύελλα"), στην οδό Καλλιπατείρας. Νωρίτερα, τα ίδια άτομα φέρονται να κατηγόρησαν με φωνές το βουλευτή για "ξεπούλημα της Μακεδονίας".

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε κατηγορήθηκαν συνολικά 10 άτομα και συνελήφθησαν τα 8, τα οποία βαρύνονται -κατά περίπτωση- με τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης εξύβρισης, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Ν.Κ.

 

 

 


NEWSLETTER