Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 21:28

Καλαμάτα: Μειώθηκε η ποινή χρήστη ηρωίνης

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Μειώθηκε η ποινή χρήστη ηρωίνης

Σε φυλάκιση 3 χρόνων μείωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 5 χρόνων σε υπότροπο κατηγορούμενο και χρόνιο χρήστη ηρωίνης για απόπειρα κλοπής, ο οποίος έχει περισσότερες από 15 καταδίκες!

Κι αυτό μέτρησε πρωτόδικα για να καταδικαστεί σε κάθειρξη, ενώ χθες το δικαστήριο μετά και από την πρόταση της εισαγγελέα, μείωσε την πρωτόδικη ποινή επειδή ήταν απόπειρα και δεν έκλεψε τίποτα.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος στις 13 Ιουνίου του 2015 συνελήφθη γιατί πήγε να κλέψει από ξεκλείδωτο αυτοκίνητο, παρκαρισμένο στην οδό Ψαρών στην Καλαμάτα. Οπως κατέθεσε ο γιος του ιδιοκτήτη, ήταν πρωί και είχε πεταχτεί απέναντι από το κατάστημά τους για να πάρει καφέ. Ακουσε έναν θόρυβο σαν πόρτα αυτοκινήτου να κλείνει και γυρίζοντας είδε τον κατηγορούμενο με την άκρη του ματιού του να στέκεται δίπλα στην πόρτα του αυτοκινήτου. Ο μάρτυρας κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι πήγε δίπλα στον κατηγορούμενο και τον ρώτησε αν πήρε τίποτα από το αυτοκίνητο. Τότε ο κατηγορούμενος άρχισε να τρέχει και ο γιος του ιδιοκτήτη τον κυνήγησε και τον έπιασε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι κάνει χρήση ηρωίνης από 17 χρόνων και διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι μέσα στη φυλακή έπαιρνε τα φάρμακα που του έγραφε ο ψυχίατρος και τώρα τελευταία που μεταφέρθηκε στις αγροτικές της Τίρυνθας είναι 5 μήνες καθαρός. Είπε ακόμα ότι τη συγκεκριμένη μέρα έψαχνε για κάνα δυο ευρώ για να συμπληρώσει και να πάρει τη δόση του.

Ν.Κ.


NEWSLETTER