Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 10:07

Καλαμάτα: Τον έπιασε να κλέβει και τον πάτησε με το αυτοκίνητο

Γράφτηκε από την

 

Σε φυλάκιση 4 χρόνων με αναστολή υπό όρους μείωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 7 ετών ενός κατηγορουμένου Ρομά, ο οποίος πριν 4 χρόνια πάτησε με το αυτοκίνητο το πόδι του ιδιοκτήτη κτήματος, που τον έπιασε να κλέβει.

Οπως κατέθεσε ο παθών στο δικαστήριο, δεν ήταν η πρώτη φορά που έπιασε τον κατηγορούμενο να κλέβει από το κτήμα του διάφορα χρήσιμα εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα. Την πρώτη φορά, όπως είπε ο μάρτυρας, ήταν με δύο ακόμα και αφού τους... έπιασε στα πράσα, ξεφόρτωσαν τα πράγματα και έφυγαν. Τη δεύτερη, του πήραν μια ρυμούλκα και την τρίτη και φαρμακερή, βρήκε τον κατηγορούμενο με το αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο και έτοιμο να φύγει. Στην είσοδο του κτήματος ήταν και ένας ακόμα Ρομά, με τον οποίο άρχισε να μιλάει ο παθών για να αφήσουν τα πράγματά του και να φύγουν. Και όταν πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του ίδιου, ο κατηγορούμενος πάτησε γκάζι και θα τον είχε πατήσει αν ο άλλος δεν τον τραβούσε στην άκρη. Γι' αυτό κατάφερε να γλιτώσει τα χειρότερα. Πάντως το δικαστήριο δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι αν πράγματι είχε περάσει πάνω από το πόδι του το αγροτικό θα έπρεπε να είχε πάει στο νοσοκομείο και καταδίκασε τον κατηγορούμενο για ληστρική κλοπή, όπως και πρωτόδικα. Η πρωτόδικη ποινή μειώθηκε όμως γιατί του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αφού το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε αφήσει ελεύθερο με εγγύηση και για δύο χρόνια υπήρξε τύπος και υπογραμμός.

Οι δικαστές αποφάσισαν επίσης, μετά και τη σχετική πρόταση της εισαγγελέα, για το διάστημα 4 χρόνων (τη διάρκεια δηλαδή της αναστολής) να τεθεί υπό την επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής και να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Ν.Κ.