Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 18:16

Μεσσηνία: Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της 13χρονης, που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Καλό Νερό

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της 13χρονης, που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Καλό Νερό

Ελεύθερος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε νωρίτερα σήμερα ο 37χρονος Ρομά, πατέρας της 13χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ της Παρασκευής στο Καλό Νερό μαζί με έναν 14χρονο και έναν 23χρονο, τους οποίους καταδίωκε ο πατέρας γιατί την είχαν απαγάγει.

Στον 37χρονο πατέρα ασκήθηκε το Σάββατο ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (που είναι κακούργημα όταν επέρχεται θάνατος) και σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή. Οπως αναφέρουν δικαστηριακές πηγές στην "Ε" ο πατέρας εμφανίστηκε συντετριμμένος στην απολογία του, ένα ανθρώπινο ράκος από τον πόνο της απώλειας του παιδιού του αλλά και του ανήλικου αγοριού.

Θυμίζουμε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 13χρονη και θα την φυγάδευε στον Πύργο Ηλείας βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με τζιπ 300 μέτρα μετά τη διασταύρωση του Καλού Νερού, με τραγικό απολογισμό το θάνατο της ίδιας, του 14χρονου και του 23χρονου - ενώ ο 35χρονος από το Μπανγκλαντές που οδηγούσε το αυτοκίνητο και η 18χρονη αδερφή του ανήλικου αγοριού τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Οι δύο τραυματίες, ο ανήλικος και ο 23χρονος, ήρθαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλαμάτα από τα Βιδιά Πύργου Ηλείας και απήγαγαν την 13χρονη. Ο πατέρας της μπήκε και αυτός στο δικό του αυτοκίνητο και άρχισε να τους κυνηγά. Κι αφού δεν κατάφερε να τους σταματήσει, φτάνοντας στο ύψος του κόμβου στο Πράκτικερ πήρε τηλέφωνο στο 100. Στην ταραχή και την επιμονή του να μην τους χάσει δεν μπόρεσε να δώσει πληροφορίες τέτοιες που θα βοηθούσαν τις Αρχές, παρά μόνο ότι είναι στον κόμβο του Πράκτικερ και κατευθύνονται στον αυτοκινητόδρομο. Οι αστυνομικές αρχές του νομού κινητοποιήθηκαν άμεσα και στα επόμενα 20 λεπτά είχαν ειδοποιήσει όμορες αστυνομικές υπηρεσίες και τοποθετήσει περιπολικά σε πιθανά σημεία απ' όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι απαγωγείς και ο διώκτης τους.

Ενα από τα σημεία ήταν και ο κόμβος στο Καλό Νερό, όπου υπήρχε παρουσία δύο περιπολικών. Ομως κανένα από τα δύο αυτοκίνητα δεν υπολόγισε τους αστυνομικούς συνεχίζοντας με πορεία προς τον Πύργο, αλλά 300 με 500 μέτρα μετά, κι αφού υπάρχει μαρτυρία (η οποία αξιολογείται) ότι ο πατέρας είχε προσπεράσει το αυτοκίνητο των απαγωγέων της κόρης του, ο οδηγός του έφυγε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με το τζιπ (ο οδηγός του τζιπ τραυματίστηκε ελαφρά) και εξετράπη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER