Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 10:22

Δυστύχημα στο Καλό Νερό: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου

Γράφτηκε από την
Δυστύχημα στο Καλό Νερό: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου

 

 

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και αρπαγή ανήλικης, άσκησε χθες η εισαγγελέας Κυπαρισσίας στον 35χρονο από το Μπανγκλαντές, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο όπου επέβαινε η 13χρονη Καλαματιανή που σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ της Παρασκευής στο Καλό Νερό μαζί με έναν 14χρονο και έναν 23χρονο.

Την 13χρονη Ρομά απήγαγαν νωρίτερα το ίδιο απόγευμα ο 35χρονος και οι ομόφυλοί της από την Καλαμάτα (μαζί και η 18χρονη αδελφή του ανηλίκου η οποία νοσηλεύεται ακόμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου) και το αυτοκίνητό τους καταδίωκε ο πατέρας της ανήλικης. Ο 37χρονος πατέρας μάλιστα συνελήφθη από το ίδιο εκείνο βράδυ για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (που είναι κακούργημα όταν επέρχεται θάνατος) και τη Δευτέρα αφού απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οπως αναφέρουν πηγές της "Ε" ο πατέρας εμφανίστηκε συντετριμμένος στην απολογία του, ένα ανθρώπινο ράκος από τον πόνο της απώλειας του παιδιού του αλλά και του ανήλικου αγοριού.

Θυμίζουμε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 13χρονη και θα την φυγάδευε στον Πύργο Ηλείας βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με τζιπ 300 μέτρα μετά τη διασταύρωση του Καλού Νερού, με τραγικό απολογισμό το θάνατο της ίδιας, του 14χρονου και του 23χρονου, ενώ ο 35χρονος από το Μπανγκλαντές που οδηγούσε το αυτοκίνητο και η 18χρονη αδερφή του ανήλικου αγοριού τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο Μπανγκλαντεσιανός βγήκε από το νοσοκομείο ανήμερα την Πρωτοχρονιά και συνελήφθη από την Ασφάλεια Πατρών, καθώς η ανακρίτρια Κυπαρισσίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του, όπως και σε βάρος της 18χρονης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ο συλληφθείς οδηγός, η 18χρονη ο ανήλικος αδελφός της και ο 23χρονος, ήρθαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλαμάτα από τα Βιδιά Πύργου Ηλείας και απήγαγαν την 13χρονη. Ο πατέρας της μπήκε και αυτός στο δικό του αυτοκίνητο και άρχισε να τους κυνηγά. Κι αφού δεν κατάφερε να τους σταματήσει, φτάνοντας στο ύψος του κόμβου στο Πράκτικερ πήρε τηλέφωνο το 100. Στην ταραχή και την επιμονή του να μην τους χάσει δεν μπόρεσε να δώσει πληροφορίες τέτοιες που θα βοηθούσαν τις Αρχές, παρά μόνο ότι είναι στον κόμβο του Πράκτικερ και κατευθύνονται στον αυτοκινητόδρομο. Οι αστυνομικές αρχές του νομού κινητοποιήθηκαν άμεσα και στα επόμενα 20 λεπτά είχαν ειδοποιήσει όμορες αστυνομικές υπηρεσίες και είχαν τοποθετήσει περιπολικά σε πιθανά σημεία απ' όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι απαγωγείς και ο διώκτης τους. Ενα από τα σημεία ήταν και ο κόμβος στο Καλό Νερό, όπου υπήρχε παρουσία δύο περιπολικών. Ομως κανένα από τα δύο αυτοκίνητα δεν υπολόγισε τους αστυνομικούς συνεχίζοντας με πορεία προς τον Πύργο, αλλά 300 με 500 μέτρα μετά, κι αφού υπάρχει μαρτυρία (η οποία αξιολογείται) ότι ο πατέρας είχε προσπεράσει το αυτοκίνητο των απαγωγέων της κόρης του, ο οδηγός του έφυγε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με το τζιπ (ο οδηγός του τζιπ τραυματίστηκε ελαφρά) και εξετράπη.

N.K.


NEWSLETTER