Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 09:16

Αντιμετωπίζει ισόβια για το φόνο του Γυφτέα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αντιμετωπίζει ισόβια για το φόνο του Γυφτέα

Δεκατρείς μήνες μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, ο 45χρονος Καλαματιανός... φίλος του θύματος και φερόμενος ως ηθικός αυτουργός του στυγερού εγκλήματος απολογήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Πέμπτη στον εισαγγελέα από τις φυλακές όπου κρατείται για υπόθεση ναρκωτικών. Απολογούμενος, ισχυρίστηκε ότι δεν σχετίζεται με την υπόθεση.
Το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι ιδιαιτέρως βαρύ, αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Σταύρου του απέδωσε κατηγορίες που επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Ειδικότερα, τον 45χρονο Καλαματιανό βαρύνουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε: Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα κατά συναυτουργία με ειδεχθή τρόπο. Ληστεία κατά συναυτουργία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα που συνδέεται αιτιωδώς με τη σκοπούμενη θανάτωση του Παν. Γυφτέα. Οπλοφορία. Οπλοχρησία.
Στις 24 Φεβρουαρίου, για τη δολοφονία του επιχειρηματία οι δικαστικές αρχές είχαν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον 45χρονο Καλαματιανό και για έναν Ρωσοπόντιο. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ρωσοπόντιος -ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη- ανήκει στην ομάδα των 4 ή 5 ατόμων που κατ' εντολήν του 45χρονου είχαν στήσει καρτέρι για να ληστέψουν τον Παν. Γυφτέα και -όταν εκείνος αντιστάθηκε- τον σκότωσαν.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER