Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 17:23

Μεσσηνία: 15 χρόνια για τη ληστεία σε βενζινάδικο στο Κορυφάσιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεσσηνία: 15 χρόνια για τη ληστεία σε βενζινάδικο στο Κορυφάσιο

Με 15 χρόνια κάθειρξη τιμώρησε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας έναν 30χρονο Αλβανό για τη ληστεία σε βάρος ενός ιδιοκτήτη βενζινάδικου και της γυναίκας του, τον Αύγουστο του 2011 στο Κορυφάσιο.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας πρότεινε ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί με την ίδια ποινή όπως και πρωτόδικα (18 χρόνια κάθειρξη) ενώ μια εφέτης τάχθηκε με την άποψη του εισαγγελέα και μειοψήφησε στην απόφαση για τη μείωση της ποινής.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της ληστείας το Μάρτιο του 2016, από τα δακτυλικά αποτυπώματα που είχε αφήσει στο σπίτι του ζευγαριού, όπου είχε εισβάλει στις 22 Αυγούστου του 2011 μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του. Μέχρι τότε γνωστός στις αρχές ήταν μόνο ο ένας από τους τρεις δράστες: ένας 34χρονος σήμερα Αλβανός ο οποίος φυγοδικεί και είχε καταδικαστεί ερήμην στις 21 Ιανουαρίου του 2014 σε 4 χρόνια φυλάκιση, για τις ελαφρύτερες πράξεις της οπλοφορίας - οπλοχρησίας και για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε με κατσαβίδι και ένα κάβουρα στον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου και τη γυναίκα του.

Οι τρεις Αλβανοί αφού είχαν εξουδετερώσει τα σκυλιά με υπνωτικό, έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν ξημερώματα στο σπίτι, που βρίσκεται πάνω από το βενζινάδικο. Κρατούσαν ένα πιστόλι, έναν κάβουρα κι ένα κατσαβίδι, και ο πρατηριούχος με τη γυναίκα του έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια τους.

Οπως κατέθεσε ο παθών, οι δράστες όρμησαν στο σπίτι γύρω στις 3.30 το πρωί, τους σήκωσαν και τους δύο απ' το κρεβάτι, άρχισαν να τους χτυπούν και τους απείλησαν πως αν δεν δώσουν τα χρήματα που φυλάνε εκεί, θα τους σκοτώσουν. Ο ένας κράταγε πιστόλι και ο άλλος έναν κάβουρα και κατσαβίδι, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Δεν δίστασαν να χτυπήσουν το ζευγάρι στο κεφάλι με το κατσαβίδι - ενώ από τις 3.30 περίπου που μπήκαν στο σπίτι μέχρι τις 5 παρά που έφυγαν, δεν σταμάτησαν να τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν. Ακόμα κι όταν τους έδωσαν τα 7.000 ευρώ και τα χρυσαφικά που είχαν, δεν σταμάτησαν να ζητάνε περισσότερα.

Οταν πέρασε η μαρτυρική μία ώρα, οι δράστες πήραν τα κλειδιά του αμαξιού της κόρης του ζευγαριού και διέφυγαν. Στη συνέχεια το εγκατέλειψαν στο εργοτάξιο (σ.σ. δεν είχε τελειώσει τότε ο αυτοκινητόδρομος) του "Μορέα", στην περιοχή της Τσακώνας.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER