Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 09:18

Μεσσηνία: 14 χρόνια για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη της συζύγου του

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μεσσηνία: 14 χρόνια για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη της συζύγου του

Ποινή κάθειρξης 14 χρόνων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας σε έναν Καλαματιανό κατηγορούμενο, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της συζύγου του, τα απογεύματα που εκείνη ήταν στη δουλειά και αυτός έμενε με το κορίτσι στο σπίτι.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, για τις πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από οικείο και σύνοικο, κατ’ εξακολούθηση, και για την αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 15 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε διαφωνία αν έπρεπε να δοθεί το ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Το δικαστήριο το έδωσε τελικά κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν η πρόεδρος και μια σύνεδρος) ενώ απέρριψε το αίτημα της υπεράπισης να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη. Ετσι ο άνδρας επέστρεψε στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείτο από πέρυσι τον Αύγουστο ως προσωρινά κρατούμενος.

Η εισαγγελέας νωρίτερα πρότεινε και αυτή την καταδίκη του όπως ακριβώς κατηγορείτο, χωρίς κανένα όμως ελαφρυντικό.

Ο δικηγόρος της μικρής Αγγελος Βλαχονικολός, μιλώντας στην “Ε”, μας είπε ότι “η οικογένεια νιώθει απολύτως δικαιωμένη και ανακουφισμένη από την απόφαση του δικαστηρίου” και ότι “η καταδίκη που επιβλήθηκε απαλύνει ουσιαστικά τις πληγές του ανήλικου παιδιού - διότι να διορθώσει τα πράγματα δεν μπορεί”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς ασελγούσε στο κορίτσι για ενάμιση χρόνο και η μικρή το αποκάλυψε πέρυσι τον Φεβρουάριο στη μητέρα της, που έκανε και την καταγγελία στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Ο καταδικασθείς εκμεταλλευόταν προφανώς την απουσία της συζύγου του και την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπό του, ασελγώντας σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού.

Η δίκη στο ΜΟΔ Κυπαρισσίας ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και διεκόπη για την Πέμπτη, οπότε ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορουμένου, ενώ ακολούθησαν η πρόταση της εισαγγελέα και οι αγορεύσεις των συνηγόρων, και βγήκε η απόφαση.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER