Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 09:43

201 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας- Με ρυθμό χελώνας οι αποφάσεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
201 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας- Με ρυθμό χελώνας οι αποφάσεις

Στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έχουν κατατεθεί 201 αιτήσεις από υπερχρεωμένα νοικοκυριά για δικαστική ρύθμιση των οφειλών τους αλλά έχουν εκδοθεί αποφάσεις μόνο για 12 από αυτές. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του χρόνου κατατέθηκαν 85 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση, ενώ πέρυσι όλο το 2011 κατατέθηκαν συνολικά 116 αιτήσεις στην περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας. Ωστόσο, μεγάλη είναι η καθυστέρηση  στην έκδοση των αποφάσεων, καθώς οι ειρηνοδίκες δεν είναι αρκετοί για να ανταποκριθούν σε αυτό τον όγκο δουλειάς. Μέχρι στιγμής έχουν συζητηθεί 57 υποθέσεις, ενώ αποφάσεις έχουν βγει για 12 από αυτές. Συγκεκριμένα έχουν εκδοθεί 8 αποφάσεις το τρέχον έτος και 4 αποφάσεις εκδόθηκαν το 2011. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρουν υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου, για να βγει μια τέτοια απόφαση χρειάζεται χρόνος, καθώς ο δικαστής θα πρέπει να εξετάσει όλα τα οικονομικά στοιχεία του οφειλέτη.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων, η μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη για δικαστική ρύθμιση χρεών προς τις τράπεζες ήταν αναμενόμενη. Και αυτό γιατί όπως σημειώνουν, από τις αιτήσεις για εξωδικαστική ρύθμιση ελάχιστες είχαν την επιθυμητή κατάληξη αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία απορρίφθηκαν από τις τράπεζες.
Εξάλλου, με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας φτάνουν σχεδόν καθημερινά νέα αιτήματα για δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας, προκειμένου οι οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER