Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 10:09

Μεσσηνία: Δυο χρόνια με αναστολή γιατί δεν σταμάτησε σε έλεγχο της ΔΙΑΣ, ενώ μετέφερε χασίς

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Δυο χρόνια με αναστολή γιατί δεν σταμάτησε σε έλεγχο της ΔΙΑΣ, ενώ μετέφερε χασίς

 Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν νεαρό κατηγορούμενο, ο οποίος τον Ιούλιο του 2011 δεν σταμάτησε για έλεγχο από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και αυτός πέταξε από το παράθυρο του συνοδηγού μια σακούλα με χασίς μικτού βάρους 327 γραμ., πριν τον χάσουν.

Οι αστυνομικοί είχαν διακρίνει μέσα από τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου τρεις φιγούρες. Οι δύο άλλοι οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί, χθες αθωώθηκαν. Πρωτόδικα πάντως είχαν καταδικαστεί και οι τρεις, αφού τόσο στην ανάκριση όσο και στο πρωτόδικο δικαστήριο επέμεναν σε ένα...  χολιγουντιανό σενάριο, για να καλύψουν το φίλο τους.

Ο καταδικασθείς και ένας άλλος από την παρέα των τριών είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ ο τρίτος (που χθες αθωώθηκε και είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου) είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη, γιατί ήταν ο μόνος που δεν του αναγνώρισε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όπως έκανε με τους φίλους του.

Οι τρεις φίλοι είχαν σκηνοθετήσει τότε την «κλοπή» του αυτοκινήτου (το οποίο δάνεισε ο ιδιοκτήτης του στον καταδικασθέντα) και στη συνέχεια έφυγαν για την Αθήνα ώστε να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς, δήθεν ότι αυτοί βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά όταν γινόταν η καταδίωξη. Ομως, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας τους πρόδωσαν, γιατί φάνηκε ότι τα κινητά τους τηλέφωνα εξέπεμψαν σήμα από την περιοχή της Μεσσηνίας εκείνες τις ώρες. Ομως, αν και αποκαλύφθηκε το ψέμα τους για το πότε ακριβώς έφυγαν για την Αθήνα και πόσο έμειναν στην πρωτεύουσα, από την άλλη ήταν και αυτό που... γλίτωσε τους δύο. Γιατί, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου, όσο γινόταν η καταδίωξη και λίγο μετά, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και ο καταδικασθείς κάλεσαν 15 φορές ο ένας τον άλλον στο κινητό, οπότε μάλλον φαντάζει αδύνατο να ήταν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο και να τηλεφωνιούνταν!

Οσο για τον τρίτο κατηγορούμενο, δεν προέκυπτε από κανένα στοιχείο ότι βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο - ενώ ο καταδικασθείς υποστήριξε χθες στην απολογία του ότι μέσα μαζί του ήταν δύο άσχετοι με όλο αυτό, που έπιναν πριν καφέ μαζί του και δεν είχαν ιδέα για το χασίς. Γι' αυτό και, όπως είπε, δεν τους ονομάτισε ποτέ, αλλά και δεν σταμάτησε στον έλεγχο, στο ύψος του κολυμβητηρίου στην οδό Φιλελλήνων στην Καλαμάτα. Μάλιστα, όταν σιγουρεύτηκε ότι οι αστυνομικοί τον έχασαν, άφησε τους άλλους δύο στην οδό Αρτέμιδος κι αυτός συνέχισε για το βουνό στην περιοχή της Καλλιθέας. Από εκεί συνέχισε τα τηλέφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος για να τον βοηθήσει, κι αφού συμφώνησαν να πουν ψέματα ότι κάποιος έκλεψε το αυτοκίνητο, έσπασε το τζάμι του οδηγού και το παράτησε.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος χθες αθωώθηκε, ήταν αυτός που έφυγε λίγο μετά μαζί τους για την Αθήνα και στη διαδρομή συμφώνησε να πει κι αυτός ψέματα για να μην μπλέξει ο φίλος τους. Οταν η υπόθεση πήγε στην ανάκριση, το 2015, επέμειναν στο ίδιο σενάριο, καθώς ο φίλος τους -που τελικά καταδικάστηκε- στο μεταξύ είχε παντρευτεί και αποκτήσει παιδί. Επέμειναν δηλαδή στο ψέμα μέχρι που κατάλαβαν ότι έτσι θα πάνε και οι ίδιοι στη φυλακή.

Ν.Κ.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER