Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 17:58

Παραμονή και ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών στην Καλαμάτα, υποστηρίζει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων

Γράφτηκε από την

“Την λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών στην πόλη της Καλαμάτας υποστηρίζει και ενισχύει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου, με την οποία διαχωρίζεται η θέση των μελών του σώματος από αυτή που εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην “Ε”, ο πρόεδρός του σχετικά με το Εφετείο.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι το Δ.Σ. “λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επεξηγήσεις του προέδρου του συλλόγου και την διευκρινιστική δήλωση για τις προσωπικές του απόψεις που δημόσια εξέφρασε γνωστοποιεί ότι, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας υποστηρίζει και ενισχύει την λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών στην πόλη της Καλαμάτας”.

Αφού επισημαίνεται ότι όλες οι δικαστικές υπηρεσίες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα “λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” σε “ένα Δικαστικό Μέγαρο που (...) είναι ένα σύγχρονο κτήριο με άρτια υποδομή και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις”, υπογραμμίζεται παράλληλα ότι “ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαμάτας με τις νόμιμες διαδικασίες ενισχύει την λειτουργία των Δικαστικών Υπηρεσιών Καλαμάτας, ζητώντας την αύξηση των οργανικών θέσεων των Δικαστικών και των Εισαγγελικών Λειτουργών καθώς και των Δικαστικών Υπαλλήλων, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Υπαλλήλων καθώς επίσης και την εγκατάσταση των νέων προγραμμάτων (ΟΣΔΠΠ) άμεσα με σκοπό τη καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη”.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο σύλλογος, σημειώνει ότι, “το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου διαφοροποιείται από την προσωπική άποψη του προέδρου, όσον αφορά την μετακίνηση και μετοίκηση των δικαστικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους, θεωρώντας την ακραία και θα είναι αντίθετο και ενάντιο σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση”.