Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 08:47

Καμπάνες για κακοποίηση σκύλων σε περιοχές της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Σε 1 έτος φυλάκιση με τριετή αναστολή και με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας ένας Χωραΐτης, ο οποίος κατηγορείτο ότι χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του ένα σκύλο στη Χώρα, το Δεκέμβριο του 2013.

Πρωτόδικα ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί στην Κυπαρισσία σε 18 μήνες φυλάκιση, ενώ του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο και πρόστιμο 5.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, το περιστατικό έγινε έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Χώρας, στις 5 Δεκεμβρίου του 2013. Ο κατηγορούμενος πάτησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του το σκύλο, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του πήγε στον κτηνίατρο, αλλά τα τραύματα ήταν σοβαρά και δεν γλίτωσε.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της μίλησε για πρόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος -όπως ανέφερε- ξαναγύρισε και χτύπησε δεύτερη φορά το ζώο.

Νωρίτερα, ο ιδιοκτήτης του σκύλου και μηνυτής είχε καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος μάρσαρε με το αυτοκίνητό του και ξαναπάτησε το σκύλο του. Τη μαρτυρία του την επιβεβαίωσε στο δικαστήριο και η τότε σύντροφός του.

Ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε πως κάτι χτύπησε όχι όμως τι ήταν αυτό. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ακόμα ότι ο εντολέας του επέστρεφε από το χωράφι όπου μάζευε ελιές όταν ο σκύλος πετάχτηκε ξαφνικά, και ότι τον χτύπησε μόνο μια φορά και σταμάτησε λίγα μέτρα μετά για να δει κι αυτός τι είχε χτυπήσει. Οταν σταμάτησε το αυτοκίνητο -σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο- εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του σκύλου και άρχισε να βρίζει τον κατηγορούμενο και να χτυπάει το αυτοκίνητο.

Το ζώο, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ήταν με λουρί, αλλά ξέφυγε ξαφνικά από το αφεντικό του και πριν προλάβει να κάνει κάτι έγινε ό,τι έγινε.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Χθες καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή ένας ακόμα κατηγορούμενος σε υπόθεση με ζώα, για παθητική κακοποίηση δύο σκύλων.

Σύμφωνα με στοιχεία της εν λόγω δικογραφίας, εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας μετά από καταγγελία για έναν μαύρο σκύλο ο οποίος μένει χωρίς φαγητό και νερό, τον αναζήτησαν και βρήκαν έναν ακόμη καφετή σκύλο στην ίδια κατάσταση. 

Ν.Κ.